Marcel Vela, despre Voican Voiculescu: Cred că cei care sunt trimişi în judecată nu ar trebui să ocupe funcţii de demnitate publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declarat, duminică, întrebat fiind ce crede despre faptul că Voican Voiculescu este directorul Institutului Revoluţiei Române, că nu i se pare corect.

„Din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte ale domnului în cauză, ca revoluţionar şi acum ca ministru al Afacerilor Interne, cred că cei care au anumite probleme, care sunt trimişi în judecată nu ar trebui să ocupe funcţii de demnitate publică, la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect atât de important pentru România, aşa cum este Revoluţia din decembrie. Evident că nu eu trebuie să decid acest lucru, dar populaţia, instituţiile, presa şi probabil în viitor se va analiza tot ce ţine de acest aspect(…) Mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie şi este de datoria magistraţilor, a justiţiei să facă lumină”, a explicat ministrul de Interne.

Gelu Voican Voiculescu este trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei, proces abia deschis la Curtea Supremă, acuzaţi fiind de crime împotriva umanităţii.

Fostul vicepremier a participat, duminică, la evenimente de comemorare a eroilor care au murit la Revoluţie, după ce sâmbătă acesta a fost lovit în Piaţa Universităţii de un protestatar.

Voican Voiculescu deţine funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, din martie 2018. Instituţia pe care o conduce, împreună cu Ion Iliescu, organizase un concert intitulat „30 de ani de libertate”, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Din cauza numeroaselor critici pe care evenimentul le-a atras din partea mai multor organizaţii civice, concertul a fost amânat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite