MAE anunţă repatrierea a încă aproape 200 de români blocaţi în străinătate de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, împreună cu Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, s-a reuşit repatrierea a 189 de cetăţeni români blocaţi de coronavirus în Malta, Egipt sau Spania.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri a fost facilitată repatrierea a 100 de cetăţeni români (74 din Malta şi 26 din Egipt) care au revenit în siguranţă în ţară, iar în cursul acestei dimineţi alţi 89 de cetăţeni români au revenit cu bine din Spania, în urma demersurilor MAE şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor”, arată MAE într-n comunicat.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

Evitaţi deplasările

Totodată, MAE face apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. „Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, subliniază MAE.

Body

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite