Jill Biden în România. Prima doamnă a SUA a aprovizionat bucătăria bazei Mihail Kogălniceanu cu ketchup, după ce a aflat că rezervele sunt pe terminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jill Biden, la Baza Mihai Kogălniceanu din Constanţa FOTO  AFP
Jill Biden, la Baza Mihai Kogălniceanu din Constanţa FOTO  AFP

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a adus aproape 19 kg (cinci galoane) de ketchup Heinz la baza aeriană Mihail Kogălniceanu deoarece a auzit că rezervele sunt pe terminate. Biden a ajuns în România vineri, 6 mai, în prima parte a unei deplasări de patru zile pe care o efectuează în ţara noastră şi Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiaţii ucraineni.

După ce a ajuns în România după-amiază, Jill Biden a luat masa alături de soldaţii americani la baza militară Mihail Kogălniceanu, potrivit secvenţelor video postate pe contul ei de Twitter.

În videoclipurile postate de ea pe Twitter, aceasta poartă o şapcă a Fundaţiei „Beau Biden”, o mască neagră şi mănuşi de plastic, punându-şi mâncare într-o caserolă. Videoclipul este însoţit de mesajul „Mâncarea este dragoste”. 

În alte secvenţe video, postate de televiziunile americane, Jill Biden poate fi văzută punând mâncare în caserolele soldaţilor americani prezenţi în România şi dând mâna cu unii dintre ei. „Vrei un cartof?” întreabă un soldat. „Asta-i tot ce vrei?” mai întreabă ea un alt soldat.

În timp ce lua masa cu soldaţii americani, Jill Biden i-a anunţat că le-a adus ketchup, iar aceştia au început să aplaude şi să o ovaţioneze. 

Prima doamnă s-a oferit voluntar să taie tortul în trei niveluri şi a spus mulţimii că şi-a dat seama că toată lumea aştepta desertul, scrie DailyMail.

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită în România de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, de fostul ambasador american la Bucureşti Mark Gitenstein (2009-2012), în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi de soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein.

În programul zilei de sâmbătă este prevăzută o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite