Ioan Rus: Statul român a plătit despăgubiri de 9.6 milioane de lei ca urmare măsurilor luate anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Ioan Rus
Ministrul de Interne, Ioan Rus

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, vineri, că după aplicarea măsurilor adoptate în 2011 a crescut numărul dosarelor celor care au contestat disponibilizările la aproximativ 260.000, în 2011 şi primul semestru din 2012 fiind plătite despăgubiri de aproape 9.6 milioane lei, informează Mediafax.

„Ca urmare a măsurilor adoptate, în anul 2011 a crescut numărul cauzelor aflate pe rolul instanţelor de judecată la aproximativ 260.000 dosare, respectiv a celor generate de contestarea actelor de punere la dispoziţie, de concediere şi de trecere în rezervă sau încetare a raporturilor de serviciu", a declarat, vineri, Ioan Rus, la conferinţa de presă în care a prezentat rezultatele auditului realizat la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Ioan Rus a precizat că în perioada cuprinsă între 2009 şi 2012 au fost plătite despăgubiri către reclamanţi în valoare de 1.259.222,30 lei, pentru un număr de 35 de litigii care au avut ca obiect concedieri sau destituiri ilegale.

Din această sumă, în anul 2011 şi primul semestru al anului 2012 valoarea plăţilor efectuate ca urmare a punerii în executare a hotărârilor judecătoreşti este de aproape 9,6 milioane de lei, a mai spus ministrul.
„Evaluarea realizată evidenţiază regresul înregistrat în planul dezvoltării şi modernizării instituţionale ca o consecinţă a lipsei de viziune strategică, coroborată cu diminuarea semnificativă a alocărilor bugetare din ultimii ani", a adăugat Ioan Rus.

Ministrul a mai declarat că MAI are „o strategie de modernizare şi dezvoltare instituţională".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite