Instanţa supremă menţine controlul judiciar pentru Cristian Rizea, dar îi permite să iasă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea supremă a menţinut, vineri, măsura controlului judiciar pentru fostul deputat Cristian Rizea, în dosarul în care acesta este judecat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, dar i-a admis cererea de ridicare a obligaţiei de a nu părăsi ţara. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată tot la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Judecătorii au menţinut măsura preventivă a controlului judiciar şi faţă de omul de afaceri Lucian Colţea. Instanţa a admis însă cererea formulată de Rizea şi a ridicat obligaţia de a nu părăsi ţara, stabilită printre măsurile din cadrul controlului judiciar, potrivit News.ro.

Fostul deputatul Cristian Rizea a fost trimis în judecată în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţare a declaraţiilor, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Potrivit DNA, în 2 decembrie 2009, în baza unei înţelegeri anterioare, Cristian Rizea a primit de la Lucian Colţea, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 de euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit  alţi 100.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină la Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi la Primăria comunei Chiajna.

În schimbul banilor, Lucian Colţea voia urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din Bucureşti, pentru o persoană din familia sa şi obţinerea dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria comunei Chiajna.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite