Inspectoratul General de Aviaţie din MAI a primit patru elicoptere Black Hawk VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk au intrat de vineri în exploatarea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI.

Aparatele fac parte din lotul de 6 achiziționate care sunt  destinate managementului situațiilor de urgență, iar producătorul PZL Mielec a primit o comanda pentru aceste elicoptere în urmă cu doi ani. 

Elicoperele destinate MAI sunt de ultimă generație FOTO DSU
Elicoperele destinate MAI sunt de ultimă generație FOTO DSU

Această primă comandă vine în urma semnării recente a unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M de fabricație poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și Deltamed în cursul anului 2023. Dotarea tehnică permite aeronavelor să deruleze acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, intervenţii de stingere a incendiilor, căutare-salvare, inclusiv pe mare, transport personal, materiale şi echipament medical, precum şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea a până la patru pacienţi critici.

image

România devine a 11-a țară și al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec, cel mai mare exportator polonez de echipamente de apărare și aerospațiale.

image

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite