Fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, achitat de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care era acuzat de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Tudor FOTO Adevărul
Daniel Tudor FOTO Adevărul

Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Tudor şi pe soţia sa, ambii acuzaţi de corupţie într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie în care apăreau numele şefului SRI, Eduard Hellvig dar şi cel al fostului preşedinte PNL, Crin Antonescu. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Decizia a fost luată vineri, transmite stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, a fost ridicat şi sechestrul pus pe numele lui Daniel Tudor, care se ridica la suma de 300.000 de euro. 

În acest dosar întocmit de DNA a fost judecat şi fostul senator Marian Ovidiu, însă acesta a fost deja condamnat, anul trecut, la doi ani de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, „în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Totodată, Marian Ovidiu a susţinut că are influenţă asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu”, arătau procurorii anticorupţie, conform sursei citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite