CSM, extremă urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Senatului a amânat pentru săptămâna viitoare revalidarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce Comisia juridică nu s-a mai reunit pentru a redacta raportul de punere în acord a hotărârilor plenului cu deciziile Curţii Constituţionale.

Comisia Juridică ar fi trebuit să analizeze varianta propunerii de revalidare a opt dintre membrii CSM, judecători sau procurori. Pe de altă parte, senatorii PDL vor reluarea procedurilor de desemnare a celor doi membri CSM din partea societăţii civile, atât pentru postul lui Victor Alistar, cât şi pentru cel al Corinei Dumitrescu. În lipsa unei strategii stabilite de senatorii jurişti, situaţia CSM rămâne blocată.

În urma situaţiei create în Senat, preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, a solicitat acestui for să se pronunţe de urgenţă în privinţa validării membrilor Consiliului."

După ce Curtea Constituţională a decis asupra contestaţiilor formulate şi după intrarea în vigoare a deciziilor Curţii, odată cu publicarea acestora în Monitorul Oficial, în 3 februarie, am considerat că aplicarea soluţiei dispuse este una imperativă şi de maximă urgenţă şi importanţă, pentru toate instituţiile implicate în punerea în executare a acestora", a declarat Dumbravă.

El a atras atenţia că decizia Senatului prezintă „riscuri serioase" în ceea ce priveşte conţinutul Raportului de Ţară al Comisiei Europene, cu atât mai mult cu cât „nu există nici o raţiune de amânare sau tergiversare". 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite