Comunicat Parchet: „Transferul lui Mario Iorgulescu la o clinică din afara ţării nu împiedică desfăşurarea în continuare a urmăririi penale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam/George Călin
FOTO: Inquam/George Călin

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a precizat că transferul lui Mario Iorgulescu la o clinică din străinătate nu va influenţa desfăşurarea anchetei. Mario Iorgulescu este în continuare cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Mario Iorgulescu, în vârstă de 24 de ani, a fost scos din ţară şi transferat într-o clinică din străinătate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a precizat că transferul lui Mario Iorgulescu în străinătate nu va opri cursul anchetei. 

„La data de 19 septembrie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino - Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În aceeaşi zi, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a fost informat cu privire la faptul că în cursul zilei de 20 septembrie 2019, organele judiciare se vor deplasa la sediul unităţii medicale în vederea efectuării unor activităţi procedurale care vor implica persoana în cauză.

Cu toate acestea, întrucât procurorul de caz a fost informat telefonic de către reprezentanţii spitalului cu privire la un posibil transfer al pacientului  la o clinică din Uniunea Europeană, în cursul zilei de 20 septembrie 2019, s-a decis ca activitatea menţionată anterior să fie efectuată de îndată”, se specifică în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii au vrut să discute cu Mario Iorgulescu, însă medicii de la Spitalul Elias au precizat  că starea de sănătate a pacientului nu îi permite să fie interogat. 

„În acest sens, la data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 19:00, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, însoţit de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei, s-a deplasat la Spitalul Elias în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiei formulate. Însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu este oportună realizarea acestei activităţi procedurale”, se menţionează în comunicatul transmis de Parchet. 

Medicii de la Spitalul Elias au informat în această dimineaţă procurorul de caz că procedura de transfer a pacientului Mario Iorgulescu la o clinică din străinătate este în curs de desfăşurare. În acest context, procurorii au solicitat de la spital o comunicare scrisă din partea Spitalului Elias referitoare la procedura de transfer realizată. 

„În cursul zilei de vineri, 20 septembrie 2019, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, reprezentanţii Spitalului Elias au transmis foaia de observaţie medicală a pacientului, întocmită până la momentul respectiv. În dimineaţa acestei zile, procurorul de caz a fost informat telefonic cu privire la faptul că este în curs procedura de transfer a pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, context în care a fost solicitată o informare scrisă din partea Spitalului Elias referitoare la procedura de transfer realizată”, se precizează în comunicat. 

În informarea scrisă, medicii de la Elias susţin că transferul pacientului Mario Iorgulescu a fost făcut „la cererea expresă a familiei, contrar recomandărilor medicale”, informează prosport.ro.

parchet iorgulescu

În comunicatul remis de Parchet, se specifică că transferul în străinătate a lui Mario Iorgulescu nu va influenţa desfăşurarea anchetei, acesta fiind în continuare urmărit penal. 


„Precizăm că actele şi măsurile necesare soluţionării cauzei au avut în vedere şi starea gravă de sănătate a suspectului, astfel cum a fost evaluată de către medicii din cadrul Spitalului Elias, iar transferul acestuia la o clinică din afara ţării nu împiedică  desfăşurarea în continuare a urmăririi penale.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană este o etapă a  procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul transmis de Parchet. 


Mario Iorgulescu a fost implicat într-un grav accident de circulaţie în urmă cu două săptămâni, în noaptea de 7 spre 8 septembrie, pe Şoseaua Chitilei. Tânărul a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens şi a lovit un alt autoturism. Şoferul autoturismului a murit şi Iorgulescu a fost operat de urgenţă la Spitalul Elias. 
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite