Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Corpului de Control al MAI, eliberat din funcţie de Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestorul Constantin Manoloiu a fost şeful Corpului de Control al MAI din februarie 2013
Chestorul Constantin Manoloiu a fost şeful Corpului de Control al MAI din februarie 2013

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne ale chestorului Constantin Manoloiu, şef al Corpului de Control al MAI. El fusese numit în această funcţie în timpul mandatului lui Radu Stroe, asta deşi era urmărit penal în dosarul „Referendumul”.

Chestorul Constantin Manoloiu a fost şef al Corpului de Control al Ministerului de Interne din februarie 2013. El a fost numit în funcţie în timpul mandatului ministrul Radu Stroe, în guvernarea USL. 

La acea vreme, Manoloiu era urmărit penal pentru abuz în serviciu în cazul listelor de alegători de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Manoloiu a condus Serviciul Evidenţa Populaţiei în perioada referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din vara anului 2012. 

După ce forul a fost chemat să decidă asupra validării sau invalidării referendumului în baza prezenţei la vot, Manoliu a transmis Curţii Constituţionale o adresă prin care afirma că MAI nu poate să-şi asume corectitudinea listelor electorale, fiind posibilă includerea în acestea a unor cetăţeni care au murit sau care se află în străinătate, astfel încât rezultatul referendumului poate fi influenţat, arată news.ro.

Băsescu: „Nu ştiu dacăi bine, domnule chestor”

În replică, Traian Băsescu, preşedinte suspendat în acel moment, l-a criticat pe Manoloiu, din faţa sediului său de campanie, afirmând că, alături de ministrul de Interne Ioan Rus, a informat eronat Curtea Constituţională.

„Decizia CCR a fost generată de un chestor - să nu ne facem iluzii că ministrul de Interne nu a ştiut şi nu a fost aranjată cu el - i-a scris ministrului de Interne că cifrele nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Or, un chestor... Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor”, a spus Traian Băsescu.

Pe aceeaşi temă:

Stroe a dat verde poliţiştilor urmăriţi penal să ocupe funcţii de conducere. Chestorul Manoloiu, acuzat de fraudarea referendumului, primul beneficiar

„E bine, domnu' chestor?“ Cercetat penal în dosarul Referendumului, Constantin Manoloiu a fost promovat şef al Corpului de Control al Internelor de Radu Stroe

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite