Cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Popescu se judecă luni, pe 5 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Sectorului 4 a stabilit pentru 5 octombrie data când va judeca cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Gheorghe Popescu, fostul căpitan al naţionalei, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Decizia Judecătoriei nu va fi definitivă, şi poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

O comisie din cadrul Penitenciarului Jilava a propus, săptămâna trecută, eliberarea condiţionată a lui Gheorghe Popescu, acesta îndeplinind toate condiţiile necesare, inclusiv executarea a jumătate din pedeapsă.
 

Comportament bun

La calcularea zilelor executate în închisoare, comisia a avut în vedere şi munca prestată de Gheorghe Popescu, precum şi faptul că el a scris mai multe cărţi. De altfel, ca urmare a comportamentului bun avut în detenţie, Gheorghe Popescu a beneficiat de mai multe recompense, inclusiv acordarea unor zile de permisie.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, el având şi interdicţia de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite