Ce au declarat surorile Gabor în dosarul Dinu Damaschin. Proxenetul a obţinut 200 de dolari pentru că a plasat-o unui client pe Monica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două vedete TV, Monica şi Ramona Gabor, dar şi mama lor Veronica, au dat declaraţii la Parchet, în calitate de parte vătămată şi de martori, în dosarul de trafic de femei şi minori, deschis pe numele proxenetului Dinu Damaschin.

Tribunalul Bacău a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dan Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Columbeanu, şi a celor doi complici ai acestuia. Cei trei sunt acuzaţi de recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale. Instanţa a admis astfel propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi a emis pe numele celor trei mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

EXCLUSIV Cum păcălea „tutorele” Monicăi Gabor, Dinu Damaschin, minorele să se prostitueze: ”Am înţeles că eşti foarte bună la pat, şi-am dat număru’, am recomandat la nişte tipi bogaţi, aşa, fini”

EXCLUSIV Coşmarul elevelor forţate de Dinu Damaschin să facă sex plătit: „Mă lovea cu picioarele în stomac, eu fiind la pământ

Dosar redeschis
 
Procurorii  DIICOT au preluat în această cauză şi au redeschis mai multe anchete care au fost instrumentate de parchetele din Moldova împotriva lui Dinu Damaschin. Unul din aceste dosare este 391/P/2004  al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. În această anchetă, Monica Gabor a dat declaraţie de parte vătămată.  În declaraţie, Monica Gabor a arătat că  la vârsta de 16 ani, a fost recrutată prin înşelăciune ,în vara anului 2003 ,de către Damaschin Dan Constantin, pe care l-a cunoscut sub titulatura Dinu Damaschin şi care i-a promis că îi găseşte o slujbă.

„Sub contextul acestei promisiuni şi-a asigurat controlul asupra ei prin găzduirea la locuinţa proprie, obţinând acceptul familial prin diferite motivări neadevărate, privind perspectiva unei slujbe pe litoral şi că în acest context prin ulterioare constrângeri cu violenţă fizică şi psihică a încercat să o plaseze către diferiţi clienţi influenţi, cât şi din lumea interlopă a Bacăului şi Bucureşti, şi că circumstanţele de victimizare au fost construite împreună cu acoliţi ai săi, indicând pe numiţii Hasan Ovidiu, Radu Duţă, Cristi Tănase, cel din urmă  reuşind să o abuzeze sexual, indicând şi aspectul că urmare acestor circumstanţe consumate Damaschin Constantin a obţinut suma de 200 dolari,” se arată în propunerea de arestare a lui Dinu Damaschin.

Cariera de fotomodel, idealul Monicăi în viaţă

Monica Gabor a mai declarat că pentru a obţine conformarea la întreţinerea de raporturi sexuale cu clienţi interesaţi de ea, Dinu Damaschin a suplimentat promisiunile mincinoase cu oferta accesului la cariera de foto-model, în condiţiile în care a identificat că „acesta era idealul ei în viaţă”.

Monica Gabor  a emis date că a identificat direct aspecte de exploatare sexuală a altor tinere de către acelaşi Dinu Damaschin, în schimbul de beneficii financiare ilicite şi că în cazul susnumitei, că  a fost de faţă la evenimente de agresiune fizică materializat de susnumitul în dauna acestora, pentru a obţine conformarea sa la a practica prostituţia în beneficiul său. Fotomodelul a indicat  o situaţie de control a aceluiaşi traficant în raport cu o altă tânără, Irina, pseudonim Guriţa, din Piatra- Neamţ indicând detaliul că împreună cu aceasta, sub ameninţare, la momentul respectiv Dinu Damaschin le-a solicitat să ţină companie şi să facă sex cu oameni de afaceri, cu care intrase în legătură acesta.

Monica Gabor a subliniat că Dinu Damaschin a încercat să o abuzeze sexual deşi a fost încunoştinţat de către ea că este virgină. „Aa menţionat că şi-a asigurat scăparea în final, în condiţiile în care în toamna  anului 2003 a plecat din Bacău în altă localitate, la o rudă pentru a nu fi găsite de către inc. Damaschin Dan Constantin”, mai arată procurorii.

Şi Ramona Gabor a fost „ofertată” de Dinu Damaschin


Aspectele declarate Monica Gabor au fost confirmate de martora Ramona  Gabor, sora acesteia, care a indicat că are cunoştinţă că sora sa a fost vândută, succesiv, în scopul exploatării sexuale, de către Dinu Damaschin, „că acesta a avut controlul asupra acesteia urmare atât a promisiunii mincinoase privind  accesul la cariera de fotomodel cât şi a exercitării de constrângeri psihice asupra sa”. Mai mult decât atât, conform precizărilor martorei, rezultă că şi aceasta a fost ofertată cu promisiunea mincinoasă privind îmbrăţişarea carierei de fotomodel, dar că nu a dat curs acesteia, întrucât Dinu Danaschin nu i-a creat impresia unei persoane de încredere dat fiind evenimentele consumate cu sora sa.

Proxenetul a ameninţat familia cu „persoane influente”

Martora Veronica Gabor, mama celor două,  a precizat în declaraţii că fiica sa s-a aflat sub influenţa lui Dinu Constantin de la vârsta de 16 ani, „sub promisiunea obţinerea unei slujbe la mare pe litoral şi ulterior a ascensiunii în lumea modellingului, promisiuni ce s-au dovedit mincinoase, în condiţiile în care a rezultat că acesta viza doar exploatarea sa sexuală, că fiica sa s-a aflat într-o stare de pericol, şi că a fost căutată şi ameninţată de mai multe ori, în condiţiile în care fiica sa a reuşit să îşi asigure scăparea la un moment dat”.

Mai mult decât atât, martora indică faptul că acelaşi Dinu Damaschin pentru a nu fi reclamat pentru faptele săvârşite în dauna fiicei sale, a ameninţat-o că „în situaţia în care vom chema poliţia nu va păţi nimic, deoarece cunoaşte persoane influente din Bacău …. „ precizând totodată că la acel moment a refuzat să dea detalii despre locul unde se afla Monica, fiica sa, ce era căutată de Dinu Damaschin „…deoarece aceasta se temea să vină în oraş întrucât Damaschin a afirmat că o va omorî, dacă o va prinde în Bacău”


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite