Caracal, ultima oră. Psiholog, despre Dincă: „Când vede un chip cu părul lung, instinctul criminal începe să ticăie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a afirmat că Gheorghe Dincă a premeditat cele două crime. Conform acestuia, maşina lui Dincă era pregătită pentru a răpi fete, având geamuri fumurii şi uşi care sunt setate să se deschidă din afară. De asemenea, psihologul a transmis că trebuie adunate toate fotografiile fetelor dispărute din zonă şi, dacă seamănă cu Alexandra şi Luiza, ar putea avea soarta celor două fete.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu susţine că Dincă trebuie tratat răbdare şi nu trebuie să i se vorbească răstit deoarece se închide în el şi nu mai comunică. Gheorghe Dincă este suspectul numărul 1 fiindcă a ştiut unde este telefonul Alexandrei Măcesanu şi a indicat unde sunt rămăşiţele penultimei victime. Conform psihologului, Dincă pare un om predispus să ucidă şi toate faptele sale au fost premeditate.

„Până când o să spună judecătorul dacă el e sau nu autor, e suspectul numărul 1, chiar dacă a adus probe în acest sens, a recunoscut, a indicat telefonul ultimei victime, unde sunt rămăşiţele penultimei victime. Acestea se adună. Acest om era pregătit să facă, toate erau premeditate. Ne-a plimbat puţin pe la Dunăre, Olt. A încercat să tragă de timp, să se mai gândească, să se mai hotărască ce va zice. Dar maşina lui era pregătită pentru aşa ceva, geamuri fumurii, uşile setate să se deschidă din afară. Pare un om predispus să facă aşa ceva. Dacă ne-a indus în eroare că le consideră prostituate, că s-au certat, le-a bătut, el fuge de pedeapsa maximă, pentru că se pare că totul e premeditat în capul lui. Când vede un chip cu părul lung, instinctul criminal începe să ticăie. Trebuie să adunăm toate fotografiile acestor fete dispărute pe o rază de nu ştiu câţi kilometri şi dacă seamăna cu aceste victime, trebuie să-l întrebăm. El nu ţine minte numele lor, ci anotimpul”, spune psihologul criminalist, conform digi24.ro.

Psihologul a mai spus că Dincă trebuie tras de limbă elegant şi că nu trebuie bruscat. În caz contrar, nu va mai dezvălui ceea ce ştie.

„Această anchetă e făcută ca la carte în domeniul poligraf. În domeniul politicii judiciare e o tehnică. Nu se poate ancheta la grămadă. Dacă el a ales un poliţist, poate seamănă cu cineva cunoscut, poate că are o fizionomie de bonom, nu e agresiv. Nu putem ridica tonul, pentru că se închide în el. Trebuie o neutralitate, să nu-l acuzăm, pentru că Dumnezeu şi judecătorul îl vor pedepsi. Trebuie să-l tragem de limbă elegant, fără presiuni inutile. Poliţistul a reuşit să ajungă la sufletul lui. Poate că are un har şi va reuşi să-l convingă să spună şi de celelalte fapte. Trebuie să avem răbdare. Cei mai buni judiciarişti sunt acolo şi vor hotărî din acest punct de vedere”, menţionează Liviu Chesnoiu. 

Legat de afirmaţiile făcute de avocatul familiei Luizei, conform cărora Dică este sfătuit inteligent, psihologul Liviu Chesnoiu susţine că aceste afirmaţii nu pot fi dovedite şi că nu se poate pronunţa în acest sens până nu se termină cercetările. 

„Nu pot fi dovedite astfel de afirmaţii. Avocatul reprezintă interesele clientului, dar nu cred că se pune problema în acest fel. Trebuie să avem răbdare să se termine cercetările la faţa locului. Au venit ploile şi le-au dat puţin peste cap. Până nu se termină cercetările, nu se pot întreprinde alte aspecte din anchetă. Procurorii de caz sunt cei care hotărăsc priorităţile. Mai durează, vor săpa, vor căuta fiecare colţişor şi apoi se vor ordona alte acţiuni”, explică psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

În cursul zilei de marţi are loc percheziţia informatică în casa lui Gheorghe Dincă. În prezent se copiază datele dintr-un laptop, dintr-un aparat foto, de pe telefoanele lui Dincă şi de pe telefonul Alexandrei Măceşanu.

Ancheta de la Caracal a ajuns în a cincea zi consecutivă, în condiţiile în care procurorii DIICOT au un mandat pentru verificări valabil până vineri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite