Avertizare de călătorie pentru românii care ajung în Spania: este cod roșu de caniculă

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania - Comunitatea Autonomă Andaluzia, că Agenția Meteorologică locală - AEMET a emis un cod roşu de caniculă, pentru perioada 8-9 august 2023.

Cod roșu de caniculă în Spania FOTO EPA EFE
Cod roșu de caniculă în Spania FOTO EPA EFE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Spania, unde este în vigoare un Cod roșu de caniculă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

Peninsula Iberică, lovită de un nou val de caniculă. Se anunță temperaturi de până la 44 de grade Celsius

Spania este afectată de al patrulea val de căldură din această vară, prognozat să continue cel puţin până joi, existând un risc crescut de incendii forestiere, a anunţat luni serviciul spaniol de meteorologie AEMET, relatează agenţiile DPA şi Reuters.

Valul de căldură va atinge apogeul miercuri, când sunt prognozate temperaturi de până la 44 de grade Celsius în regiunea din jurul capitalei Madrid şi la Jaén, în Andaluzia, conform AEMET.

Pentru ziua de luni au fost prognozate temperaturi de până la 42 de grade Celsius în sudul Andaluziei şi în regiunea vestică Extremadura.

Insulele Baleare, inclusiv populara insula turistică Mallorca, precum şi întreaga zonă de coastă spaniolă mediteraneană vor fi ferite de caniculă de dată aceasta.

  În numeroase zone sunt aşteptate "nopţi tropicale" în timpul caniculei, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius şi local de peste 25 de grade Celsius.  

Factorii care cauzează ultimul val de căldură sunt o atmosferă stabilă - care conduce la absenţa norilor - şi pătrunderea unei mase de aer cald şi uscat din Africa de Nord, a declarat pentru Reuters Ruben del Campo de la agenţia AEMET.

"Acest val de căldură va fi în general mai intens, mai extins şi ceva mai persistent comparativ cu cele două pe care le-am avut în iulie", a adăugat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite