Autorităţile din România nu au detectat radioactivitate crescută după atacul de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Nexta
FOTO Nexta

Autorităţile din România nu detectează radioactivitate crescută. Măsurătorile de vineri dimineaţa arată niveluri normale de radiaţii, după atacul de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, a anunţat vineri ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„În prezent, autorităţile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiaţii după ce centrala nucleară din Zaporijjie din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forţele armate ruse.

Nu există nici un pericol pentru populaţia din România.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului - ANPM, care funcţionează în subordinea Ministerului Mediului, măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă Agenţia va oferi informare în timp real asupra nivelurilor de radiaţii”, a postat Tanczos Barna vineri pe Facebook. 

Forţele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au anunţat vineri autorităţile locale, relatează Reuters.

„Personalul operaţional monitorizează situaţia de la reactoarele centralei”, au informat pe social media autorităţile locale. Acestea au adăugat că eforturile depuse au ca obiectiv asigurarea faptului că operaţiunile sunt în conformitate cu cerinţele de securitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite