DEFINITIVAT 2013 Peste 7.800 de dascăli susţin, joi, proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ

0
0
Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar    FOTO:  Adevărul
Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar    FOTO:  Adevărul

Peste 7.800 de candidaţi care au trecut de prima probă a examenului naţional de definitivat, inspecţia la clasă, vor da joi, 18 iulie, proba scrisă, a cărei notă minimă de promovare este 8.

Profesorii vor da definitivatul în 42 de centre de examen, începând cu ora 10.00, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

În total, au fost admişi să participe 7.888 de candidaţi care au trecut de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie - 20 iunie, care a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă.

Participanţii au de ales din 126 de discipline de examen, iar proba scrisă, care ţine patru ore, conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei.

Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen, care trebuie să fie de minimum 8 pentru a promova. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Noutăţile sesiunii 2013 sunt acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.

Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină de examen, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul subiecte2013.edu.ro.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25 - 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afişeze rezultatele finale.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite