Senatorul John McCain îl numeşte „maimuţă” pe preşedintele iranian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John McCain face parte din Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului American
John McCain face parte din Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului American

„Deci Ahmadinejad vrea să fie primul iranian trimis în spaţiu - nu de-abia a fost acolo săptămâna trecută?”, a scris pe Twitter fostul contracandidat al lui Barack Obama pentru preşedinţia SUA în 2009, adăugând apoi titlul şi linkul unei ştiri de săptămâna trecută, prin care se anunţa că Iranul a trimis o maimuţă în spaţiu.

Nu este prima dată când comentariile lui McCain despre alţi politicieni stârnesc controverse. În august 2009, el a scris tot pe Twitter despre o „întâlnire interesantă” cu liderul libian Muammar Gaddafi, pe care l-a numit încă o dată „un om interesant”. 

John McCain s-a alăurat de curând Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului American. 

McCain arevenit între timp cu un alt mesaj pe Twitter, în care le cere oamenilor „să se calmeze” referitor la gluma cu „Iranul şi spaţiul” şi se întreabă dacă nu mai ştie nimeni „de glumă”. 

Preşedintele Iranului a anunţat luni că este pregătit să fie primul care testează progamul ambiţios al Teheranului, care şi-a propus să trimită un om în spaţiu până în 2020.

„Tinerii noştri sunt determinaţi să trimită un om în spaţiu în următorii patru, cinci ani, iar eu sunt sigur că se va întâmpla asta”, a spus Mahmoud Ahmadinejad la o ceremonie de prezentare a doi noi sateliţi iranieni, desfăşurată lunila Teheran. 

„Sunt pregătit să fiu primul iranian sacrificat de oamenii de ştiinţă din ţara mea şi să merg în spaţiu, chiar dacă ştiu că sunt mulţi candidaţi”, a adăugat Ahmadinejad, citat de agenţia de ştiri ISNA. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite