Pentagonul a declasificat imagini din timpul atacului de la Kabul soldat cu moartea a zece civili în cursul evacuării VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură YouTube
Captură YouTube

Pentagonul a publicat imagini din timpul atacului cu drona care a provocat moartea a zece civili, printre care şapte copii, în ultimele ore ale retragerii haotice din Kabul.

Imaginile au fost declasificate şi publicate după ce „The New York Times” a obţinut acest lucru în instanţă, relatează „The Guardian”.

Înregistrările video, surprinse de două drone MQ-9 Reaper, durează aproximativ 25 de minute şi conţin imagini dinainte, din timpul şi după ce o rachetă a lovit o maşină într-o curte de pe o stradă din Kabul. Imaginile, neclare, arată indivizi care se deplasează în sau în apropierea zonei de atac.

Pentagonul a vorbit iniţial de un atac asupra maşinii unui terorist ISIS-K, dar a recunoscut apoi o „greşeală tragică”. Generalul Frank McKenzie şi-a asumat vina şi a prezentat scuze pentru acest atac.

„Noi am lansat atacul crezând sincer că va preveni o ameninţare iminentă la adresa forţelor noastre şi a oamenilor pe care îi evacuam pe aeroportul din Kabul. A fost, însă, o greşeală tragică. Ofer scuzele mele sincere”, a declarat generalul McKenzie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite