Pacepa îl susţine pe candidatul republican în alegerile din Ohio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Mihai Pacepa
Ion Mihai Pacepa

Ion Mihai Pacepa, care s-a refugiat în SUA în anii '70, a decis să-şi ofere sprijinul pentru alegerile congresului în districtul 16 al statului american Ohio, informează AP.

Ion Mihai Pacepa a afirmat, luni, că îl susţine pe republicanul Paul Schiffer în alegerile districtuale din 2010, considerând că Partidul Democrat întoarce America spre dictatura socialistă din care el a scăpat.

Pacepa era adjunctul şefului spionajului externe sub dictatorul Nicolae Ceauşescu când a fugit din ţară în 1978. Plecarea sa a fost o lovitură pentru Securitate, poliţia secretă a regimului comunist, scrie AP.

Schiffer este contracandidatul reprezentantului democrat John Boccieri. Schiffer este un fost puşcaş marin, trecut în rezervă în 2008. Boccieri este pilot militar şi veteran al războiului în Irak.

Generalul Pacepa a fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe în perioada comunistă şi consilier al preşedintelui Nicolae Ceauşescu. În anul 1978 el a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informaţii a SUA în diferite operaţii împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca "o importantă şi unică contribuţie adusă Statelor Unite".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite