Johnson a numit declaraţiile făcute de Putin în timpul unei conversaţii cu Macron un semn bun

0
0
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Prim-ministrul Marii Britanii şi preşedintele Franţei au considerat că săptămâna viitoare este critică pentru eforturile diplomatice de detensionare a stiuaţiei din Ucraina.

Premierul britanic Boris Johnson a salutat declaraţiile făcute de preşedintele rus Vladimir Putin într-o conversaţie telefonică cu omologul său francez Emmanuel Macron, se precizează într-un comunicat emis de biroul şefului guvernului britanic în urma convorbirii telefonice pe care a avut-o duminică cu liderul francez.

„Prim-ministrul a remarcat că promisiunile preşedintelui Putin faţă de preşedintele Macron sunt un semn binevenit că el (Putin) ar putea fi gata să se angajeze în căutarea unei soluţii diplomatice. Premierul a subliniat că poziţia Ucrainei trebuie să fie centrală în timpul oricăror negocieri”, a spus comunicatul. Se observă că Macron l-a informat pe Johnson despre conversaţia cu Putin.

"Liderii au recunoscut necesitatea ca atât Rusia, cât şi Ucraina să adere pe deplin la obligaţiile care le revin în temeiul acordurilor de la Minsk. De asemenea, au subliniat necesitatea ca preşedintele Putin să facă un pas înapoi de la actuala poziţie ameninţătoare şi să retragă trupele de la graniţa cu Ucraina", se arată în comunicat. „Prim-ministrul şi preşedintele Macron au convenit că săptămâna viitoare va fi critică pentru diplomaţie şi au convenit să fie în contact strâns”, s-a mai arătat în comunicat.

Mesajul serviciului de presă de la Kremlin, publicat duminică în urma unei convorbiri telefonice între Putin şi Macron, notează că liderii au pledat pentru intensificarea căutării de soluţii diplomatice pentru o înţelegere în Donbas prin intermediul Ministerului de Externe şi al consilierilor politici ai ţărilor format Normandia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite