Italia: Un nou cutremur cu magnitudine 4 s-a produs lângă Napoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia a resimțit un nou seism de patru grade, luni seara, regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, noul seism vine după serie de cutremure produse în ultimele zile în regiune, au raportat autoritățile, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Imagine cutremur pe seismograf FOTO: Shutterstock
Imagine cutremur pe seismograf FOTO: Shutterstock

Cutremurul s-a produs la scurt timp după ora 22:00, nu a provocat răniți, nici pagube materiale, a declarat protecția civilă pe rețeaua socială X (fostă Twitter), dar evenimentul a stârnit panică în rândul localnicilor, care au ieșit în număr mare pe străzi.

Seismul a avut epicentrul între orașele de coastă Napoli și Pozzuoli la o adâncime de aproximativ 3 km, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV).

🔴 #Terremoto ai #CampiFlegrei: dalle 22:08 registrato sciame sismico in area flegrea. La nostra #SalaSituazioneItalia è in contatto con strutture di #protezionecivile sul territorio. Da prime verifiche NON risultano danni segnalati. [Aggiornamento #2ottobre ore 22:50] https://t.co/rhkZcxPwPH

— Dipartimento Protezione Civile (@DPCgov) October 2, 2023

Regiunea vulcanului Câmpiile Flegree, a înregistrat ultima erupție în 1538 și care ar pune în pericol jumătate de milion de locuitori în cazul unei noi erupții, a fost în ultimele zile zguduită de o succesiune de cutremure cu magnitudine scăzută.

Vulcanul din Câmpiile Flegree este unul din supervulcanii planetei și a devenit în ultimul timp mai activ și, ca urmare, este mai predispus la a erupe, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la University College din Londra și de la Institutul Național de Cercetare pentru Geofizică și Vulcanologie, citat de CBS News.  

Miercuri, un alt seism cu magnitudinea de 4,2, cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani înregistrat în zonă, a fost semnalat în mod deosebit, iar directorul INGV, Mauro Di Vito, a apreciat că este "posibil să se producă mişcări telurice cu o intensitate mai mare", scrie Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite