Două publicaţii cu tradiţie din Grecia, forţate să se închidă din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lambrakis Press Group Foto: EPA
Lambrakis Press Group Foto: EPA

Două publicaţii cu tradiţie din Grecia, între care şi cel mai bine vândut ziar din această ţară, sunt forţate să se închidă din cauza datoriilor, a anunţat sâmbătă Lambrakis Press Group, potrivit „The Guardian“.

„Săptămânalul «To Vima» (Tribuna, n.red.) şi cotidianul «Ta Nea» (Ştirea, n.red.) sunt forţate să îşi înceteze apariţia din motive financiare“, a transmis compania.

Lambrakis Press Group (DOL) nu mai dispune de resurse pentru a susţine apariţia pe hârtie a ziarelor şi nici funcţionarea altor produse pe care le deţine. 

În afara celor două publicaţii, grupul deţine numeroase reviste, site-uri de ştiri şi postul de radio Vima FM.

În decembrie, Lambrakis Press Group nu a reuşit să plătească obligaţii în valoare de 99 de milioane de euro, a declarat Antonis Karakoussis, directorul săptămânalului „Vima“ şi al postului de radio omonim.

El a adăugat că s-a ajuns în această situaţie din cauza crizei economice cu care Grecia s-a confruntat în 2010 şi care a dus la închiderea multor redacţii.

Într-un comunicat transmis sâmbătă, DOL acuză creditorii că au inclus grupul media într-un regim special de management, fără a-i asigura continuarea apariţiei publicaţiilor. Grupul susţine că băncile reţin toate veniturile sale, indiferent că este vorba despre vânzarea de ziare sau de publicitate.

Lambrakis Press Group a fost implicat în ultimele luni într-un proces, după ce preşedintele său, Stavros Psycharis, a fost acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Grupul media, cu viziune politică de dreapta, a fost, împreună cu alte publicaţii şi posturi de televiziune greceşti, ţinta guvernului de stânga care a vrut să „restabilească transparenţa“ în ceea ce a căpătat denumirea de o zonă a „oligarhilor“, notează News.ro.

DOL a transmis că „jurnaliştii, cei care au fost şi sunt în slujba valorilor jurnalismului liber, luptă şi vor continua să o facă pentru a salva grupul media, ziarele istorice şi celelalte publicaţii“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite