Orgasmul în somn: câte femei au parte de această plăcere neaşteptată şi la ce vârstă apare

0
0
Aproximativ 37% din femei au uneori orgasm în somn/FOTO Arhiva Adevărul
Aproximativ 37% din femei au uneori orgasm în somn/FOTO Arhiva Adevărul

Orgasmul în somn este un subiect mai puţin discutat, deşi fenomenul apare la multe femei. Numărul celor care se bucură de această plăcere neaşteptată este mai mare ca al femeilor care au orgasm normal, în timpul fiecărei partide de sex.

Fenomenul apare mai ales la femeile de 40-50 de ani, scrie publicaţia „Daily Mirror”, dar poate să se manifeste şi la tinere. Studiile arată că aproximativ 37% din femeile de până la 45 de ani au parte de aşa ceva.

Jade are doar 24 de ani şi spune că are orgasm în somn de câteva ori pe săptămână, uneori fără să fie nevoie de masturbare pentru a obţine plăcerea. „Este ca un cadou din partea creierului”, a declarat ea.

Fenomenul nu apare în urma stimulării organelor genitale, ci este provocat doar de activitatea creierului, precizează cercetătorii. De aceea, femeile care au gânduri erotice înainte de culcare au mari şanse să ajungă la orgasm în timp ce dorm.

Procentul femeilor care au parte de această neaşteptată plăcere este destul de mare, având în vedere că doar 25% din femei au orgasm regulat, în timpul fiecărui act sexual.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite