Tratament cu ciuperci halucinogene. În ce ţară s-a acordat pacienţilor dreptul de a consuma astfel de substanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Canada au acordat permisiunea unui număr de 4 pacienţi în fază terminală să-şi trateze anxietatea şi durerile cu ciuperci halucinogene.

Patru canadieni bolnavi în fază terminală au câştigat dreptul de a utiliza ciuperci halucinogene pentru a trata anxietatea şi stresul. Ministrul Sănătăţii din Canada, Patty Hajdu, a aprobat cererea la mai bine de 100 de zile de la depunere

Aceştia sunt primii canadieni care au primit dreptul legal de a utiliza astfel de substanţe, după ce au fost interzise 1974, informează Sky News.

Ciupercile halucinogene, tratament pentru calmarea anxietăţii bolnavilor în fază terminală

În luna iunie, Thomas Hartle, unul dintre pacienţii care suferă de cancer de colon în stadiul 4, s-a adresat direct ministrului pentru a primi dreptul de a folosi psilocidina, declarând că a epuizat toate metodele de a trata anxietatea din ultimele luni de viaţă. Bărbatul de 52 de ani a făcut un videoclip pe care l-a trimis autorităţilor, în care explica faptul că „nu există nici un medicament disponibil care să poată trata durerile”, adăugând că halucinogenul ar fi singurul care ar ajuta la calmarea anxietăţii.

O altă pacientă, Laurie Brooks, a declarat: „Recunoaşterea durerii şi a anxietăţii cu care mă confrunt înseamnă foarte mult pentru mine.“

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite