Tocuri detaşabile, pentru orice situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă din SUA vrea să revoluţioneze încălţămintea femeilor, prin introducerea tocurilor de dimensiuni diferite, care se pot înfileta.

Chinurile femeilor care sunt obligate să poarte pantofi cu toc toată ziua, din cauza cerinţelor de etichetă de la locul de muncă, s-ar putea termina de acum încolo. O firmă din Statele Unite a lansat pantofii cu toc detaşabil. În momentul când doamnele cumpără perechea, primesc şi o cutie în care vor găsi cinci „accesorii" de diferite dimensiuni, care pot fi înfiletate în pantof cu uşurinţă.

Tocurile pornesc de la infima dimensiune de trei centimetri, pe care multe reprezentante ale sexului frumos o vor găsi o relaxare. Dar dacă atmosfera se încinge, iar responsabilităţile impun brusc purtarea unor pantofi mai înalţi sau mai sexy, există alternativă de nouă centimetri. Tot acest confort nu vine la un preţ mic: fiecare pereche va costa 230 de euro, iar momentan nu există decât un singur model - pantofi negri clasici.

Cinci „accesorii" în loc de trei valize

Creatoarea pantofilor Day2Night a declarat că ideea i-a venit în momentul în care a plecat într-un voiaj de afaceri şi a fost nevoită să împacheteze trei valize, mare parte a spaţiului fiind acaparat de perechile de pantofi, scrie presa britanică. „Candice Cabe a realizat că toţi pantofii ei aveau practic acelaşi design, dar lungimea tocului era diferită şi ocupau foarte mult spaţiu", este unul din mesajele prezente pe site-ul oficial al firmei.

Mecanismul este foarte simplu: în interiorul tălpii există un filet montat pe un suport de toc de aproximativ doi centimetri, iar dispozitivul suplimentar se înşurubează cu rapiditate. Totul poate fi realizat la birou sau la toaletă. De asemenea, spun reprezentanţii firmei, deşi talpa este flexibilă, ea a fost întărită pentru a rezista „provocărilor" de orice fel.

Ideea ingenioasă poate avea aplicabilitate în multe din momentele şi situaţiile dificile cu care se ciocnesc femeile. De exemplu, la o nuntă tocurile sunt o sursă de durere permanentă, mai ales că dansul durează toată noaptea. Pentru momentele festive ar putea fi folosiţi pantofii înalţi, iar în momentul dansului, tocul se va schimba şi totul va decurge perfect, fără urmări dureroase.

Ultima fiţă pe gheaţă: patine cu toc

„Un accident pe cale de a se întâmpla" - aşa au fost poreclite cele mai ciudate patine din lume. Firma Dsquared a prezentat primele astfel de încălţări care nu mai au o simplă talpă, ci un toc uriaş. Deşi arată ca orice alte patine pentru femei, cele care se vor încumeta să se ducă pe gheaţă cu aşa ceva vor avea de îndurat un echilibru precar, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail".



Dsquared a realizat mai multe modele de lux, care au diferite forme şi culori. Există şi patine clasice cu toc, dar şi botine sau cizme înalte care pot fi un adevărat accesoriu de modă pe gheaţă.

Evident, botinele cu lame nu sunt ieftine. Cea mai accesibilă variantă costă 681 de euro, iar ghetele înalte până la genunchi ajung la un preţ de 1.150 de euro. Deşi arată impresionant, încălţările le-au speriat chiar şi pe cele mai tenace femei.

O jurnalistă de la ABC News a declarat că „din punct de vedere logistic, aceşti pantofi sunt de speriat. De obicei merg lent pe tocuri pentru a evita să cad sau să mă împiedic, iar gleznele mele abia rezistă patinelor obişnuite. Combinaţi aceste două elemente şi este un drum sigur către o gleznă fracturată".

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite