Microsoft vrea să reducă la zero emisiile de carbon până în 2030

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft

Până în 2030, Microsoft îşi ia angajamentul de a reduce la zero emisiile de carbon, urmând ca până în 2050 să elimine din mediul înconjurător tot carbonul pe care compania l-a emis fie direct, fie prin consum electric, de când a fost înfiinţată în anul 1975.

În cadrul unui eveniment din campusul Redmond, directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, preşedintele Brad Smith, directorul financiar Amy Hood şi directorul de mediu Lucas Joppa, au anunţat noile obiective ale companiei împreună cu planul detaliat pentru reducerea la zero a emisiilor de carbon.

„Societatea va trebui să ajungă la zero emisii de carbon, iar noi, cei care avem posibilitatea să grăbim acest proces şi să avansăm în această direcţie, ar trebui să acţionăm. De aceea, ne propunem acest obiectiv ambiţios şi anunţăm un nou plan de reducere, şi în final de eliminare, a amprentei de carbon a Microsoft”, a declarat preşedintele Microsoft, Brad Smith.

Compania a anunţat un program prin care se impun schimbări majore pentru reducerea emisiilor de carbon, cu mai mult de jumătate până în 2030, atât în ceea ce priveşte emisiile directe, cât şi întregul lanţ valoric şi de aprovizionare. Acest plan include reducerea până la zero a emisiilor directe, dar şi a celor legate de consumul electric, până la jumătatea acestui deceniu.

A fost anunţată şi o nouă iniţiativă de utilizare a tehnologiei Microsoft pentru a ajuta furnizorii şi clienţii din întreaga lume să-şi reducă propriile amprente de carbon, şi un nou fond în valoare de 1 miliard de dolari dedicat inovaţiei climatice, pentru a accelera dezvoltarea globală a tehnologiilor de reducere, captare şi eliminare a carbonului.

Începând cu anul viitor, reducerea emisiilor de carbon va deveni un aspect evident al proceselor de achiziţii pentru lanţul de aprovizionare al companiei. Un nou Raport anual privind sustenabilitatea mediului va detalia impactul Microsoft în materie de emisii de carbon şi procesul de reducere a carbonului. De asemenea, Microsoft îşi va folosi influenţa şi puterea de promovare pentru a sprijini politica publică în favoarea accelerării oportunităţilor de reducere şi eliminare a emisiilor de carbon.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite