Stickul USB a devenit bilet de autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a desfiinţat dischetele şi CD-urile reinscripţionabile, stickul USB s-a transformat de ieri şi în bilet de autobuz, informează „Le Monde".

Francezii din Montpellier sunt primii europeni care pot călători prin simpla trecere a unui stick USB special printr-un dispozitiv de citire care validează biletul.

Frédéric Linossier, directorul departamentului tehnic al companiei Transdev - unul dintre iniţiatorii proiectului -, a explicat că stickul de 1 Giga este echipat cu o componentă care-i permite să comunice fără contact direct. Dispozitivul special se poate achiziţiona online, la preţul promoţional de 5 euro până la 1 iulie. După această dată, stickul va costa10 euro. Sistemul de călătorie va fi implementat şi în Grenoble şi în suburbiile Parisului, anunţă „The Independent".

Compania naţională franceză de căi ferate, SNCF, lucrează la un program care să permită plata şi descărcarea unor bilete virtuale de călătorie direct de pe telefoanele mobile - lucru care se întâmplă deja în Japonia.

Guvernul francez crede că, în curând, stickul USB va deveni un soi de carte de identitate electronică. În viitor, micul dispozitiv pe care-l ataşăm computerelui ar putea căpăta şi funcţionalitate de carte de credit, telefon mobil sau de paşaport.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite