Orgasmul pe tocuri, cel mai nou mit urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantofii cu toc sunt accesoriul obligatoriu din garderoba oricărei femei care se respectă
Pantofii cu toc sunt accesoriul obligatoriu din garderoba oricărei femei care se respectă

Femeile care poartă tocuri înalte „se regăsesc într-o situaţie orgasmatică“, susţine cunoscutul designer de pantofi Christian Louboutin. Se mai gândesc ele însă la sex atunci când trebuie să reziste 10 ore „la înălţime“?

Pantofii cu toc sunt accesoriul obligatoriu din garderoba oricărei femei care se respectă. Când îi poartă se simt sexy, elegante, capătă încredere în ele. Chiar şi cele care susţin că nimic nu este mai important decât confortul au ascuns între rafturi cel puţin o pereche de tocuri chinuitoare, arsenal de preţ pentru o seară elegantă sau de seducţie.

Christian Louboutin, cunoscut designer, a declarat într-un interviu acordat presei britanice că „a purta pantofi cu toc e ca şi cum ai avea un orgasm". Afirmaţia care a născut nenumărate controverse a fost explicată ştiinţific de Louboutin: „O persoană din lumea academică a Franţei mi-a spus că felul în care se arcuieşte piciorul unei femei în timp ce poartă tocuri este acelaşi ca atunci când are orgasm. Astfel, să te încalţi cu aşa ceva te pune într-o situaţie orgasmatică".

Experiment

Teoria sună bine, iar dacă ar fi aşa, milioane de femei din întreaga lume nu s-ar mai plânge de relaţiile nesatisfăcătoare, iar seara, în loc să se cuibărească în braţele înşelătoare ale unui bărbat ­s-ar putea urca pe cele mai înalte încălţări ce le posedă şi s-ar pregăti de aventura sexuală a vieţii lor. Pentru a verifica însă teoria lui Louboutin, Carla Pop (29 de ani), din Bucureşti, a consemnat experienţa pe care a avut-o într-o zi obişnuită, când a renunţat la ghetele comode în favoarea unor pantofi cu toc de 10 centimetri.

Ora 8.00. Ieri mi-am luat pantofi de la firma X. Au costat 550 de lei, dar sper să merite efortul, aşa că îi testez chiar astăzi. Par comozi. Mă uit în oglindă, îmi stau chiar bine şi-mi pun în valoare piciorul. Arăt sexy!

Ora 8.45. În metrou am primit câteva priviri admirative, sunt mulţumită şi zâmbesc. Sunt chiar comozi şi încep să cred că investiţia mea îşi arată rezultatele.  A fost mai dificil să cobor şi să urc scările de la metrou, recunosc, dar nu cred că este un impediment major în relaţia cu noii mei pantofi preferaţi.

Ora 10.30. Am ieşit la o ţigară cu colegele şi toate ­mi-au admirat noua achiziţie şi ­m-au întrebat dacă diseară am cumva o întâlnire tare de m-am cocoţat pe aşa tocuri. Simt o urmă de invidie. Şefa de la Resurse Umane m-a privit dezaprobator, dar aşa face ea cu toate colegele care sunt mai drăguţe ca ea, aşa că am luat-o ca pe un compliment. Ideea cu orgasmul începe ­să-mi surâdă.

Ora 13.00. Pauza de masă. M-am simţit bine ­relaxându-mă puţin la masă, deja parcă mă simt obosită de drumurile la imprimantă şi la biroul şefului.

Ora 15.30. Drumurile pe care le am de făcut par din ce în ce mai lungi. Totuşi, am făcut conversaţie cu tipul cel nou la imprimantă. Dacă ar fi ştiut el că motivul pentru care zăboveam acolo era ­să-mi odihnesc picioarele la care se uita el lung!

Ora 16.15. Oficial, picioarele mi s-au umflat. Bine că se termină programul de lucru cu publicul şi pot sta liniştită la birou, cât să mă recuperez pentru ieşirea de diseară cu fetele. Avem  o sărbătorită şi ieşim într-un club de fiţe.

Ora 16.30. Aş fuma o ţigară, dar nu mai am putere să ies pe balcon. Cei 10 metri până acolo mi se par prea lungi. Orgasm pe tocuri? E ultimul lucru la care mi-ar sta mintea acum. Mai bine mă descalţ.

Ora 17.30. După o oră fără pantofi, mă simt pregătită să mă aventurez şi până la ţigară şi până la şef ca ­să-mi semneze nişte acte. Simt că mi-am recuperat suflul şi mă simt din nou frumoasă.

Ora 18.00. „Aventura" prin sediul companiei a fost plăcută. Nu mă dor deloc picioarele şi abia aştept ieşirea cu fetele.  Am terminat treaba şi plec la club cu oprire la restaurant.

Ora 23.00. Prietenele mi-au admirat pantofii şi au fost şocate de preţ. Sunt sigure că voi cuceri în seara aceasta pe cineva cu noul meu „look", de femeie fatală. De fapt sunt îmbrăcată într-o rochiţă cât se poate de „cuminte", doar vin de la birou. Cu siguranţă, pantofii sunt de vină. Totuşi, parcă au început să mă bată. Tare.

Ora 24.00. După o oră de dans, simt că picioarele îmi explodează. Toată oboseala de peste zi parcă a coborât în picioare şi tot ce-mi doresc este să arunc pantofii cât colo. Un tip drăguţ mi-a tot făcut ocheade şi m-a invitat la dans. Am rezistat cinci minute. Cred că nu i s-a părut prea sexy replica mea: „trebuie să mă aşez, mă omoară picioarele", că s-a scuzat politicos şi a dispărut.

Ora 01.30. După mai bine de o oră de stat la masă ca o bătrână plictisitoare, nu mă gândesc decât că vreau acasă. Mi-am luat la revedere de la fete, pretextând că mâine, deşi e sâmbătă, lucrez. De fapt, nu mai suport pantofii. Orgasm? Doar dacă mă descalţ!

Concluzii

Ziua Carlei, deşi a început frumos, s-a terminat dureros, după cum spune tânăra. „Cred că te poţi gândi la orgasm atunci când porţi asemenea tocuri doar câteva ore. După aceea intervine o stare care numai orgasmatică nu se poate numi. Poate agonică. ­Într-adevăr, când am purtat aceeaşi pereche de pantofi la o întâlnire m-am simţit încrezătoare, dar am renunţat la tocuri când s-a încins atmosfera, aşa că nu pot spune dacă au contribuit sau nu la atingerea punctului culminant", spune Carla.

Bărbaţii susţin că se simt mai atraşi de femeile care poartă tocuri, deşi nu este o chestiune esenţială pentru ei. „Cred că un pantof cu toc îmi atrage atenţia asupra piciorului şi asupra fundului, mai ales dacă este în combinaţie cu o fustă", spune Victor, din Bucureşti.

„Un adevărat afrodiziac"

Designerii români sunt de acord cu Louboutin până la un punct. Chiar dacă nu ştiu exact cum şi în ce fel se manifestă orgasmul femeii - şi, de altfel, nici oamenii de ştiinţă nu pot explica exact -, aceştia ştiu că un pantof cu toc îi aduce unei femei mai multă încredere în sine decât o sută de complimente. De multe ori, efectele se văd şi în plan sexual.

„O pereche de pantofi cu toc acţionează asupra unei femei ca un adevărat afrodisiac. Dacă ea ştie să-i poarte şi o face cu stil, atunci poate fi sexy şi dacă în rest este îmbrăcată cu o rochiţă cuminte cu guleraş alb. Iar bărbaţii ştiu acest lucru. O pereche de pantofi trebuie să existe în garderoba oricărei femei, pentru că de la înălţimea lor lumea se vede cu siguranţă altfel, iar ele se simt mereu deasupra", explică Dumitru Mihaică, designer de pantofi din Timişoara. Şi psihologii confirmă sentimentul de superioritate pe care-l simt reprezentantele sexului frumos atunci când privesc lumea de la înăţimea tocurilor. „Postura nu este orgasmatică, ci antropologică, amintind de perioada în care oamenii nu erau bipezi. Se arată musculatura, gambele, postura este încordată, aşa că femeile se simt atrăgătoare, dar şi arătate, puse pe piedestal. Este un semn al nobleţei, face parte din codul eleganţei. În plus, deşi nu cred că are vreo legătură cu orgasmul, tocul este sănătos atât timp cât nu este exagerat, deoarece obligă la o postură corectă a coloanei", spune Bogdan Lucaciu.

Bărbaţii vor şi ei „la înălţime"

În secolul al XVII-lea, regele Franţei, Ludovic al XIV-lea, se spune că ar fi purtat tocuri înalte create de Nicholas Lestage, care azi ar rivaliza cu ale femeilor. Acum, acestea au revenit în modă, ameninţând să cucerească ultimul bastion al modei feminine după ce mai mulţi designeri din toată lumea au creat pantofi speciali pentru sexul tare. „Bărbaţii încearcă să-şi rezolve un complex. Ca şi în urmă cu câteva secole, şi pentru ei tocul înseamnă înălţare, vedere de sus, putere, dominare", susţine psihologul Bogdan Lucaciu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite