Maraton „de vară“ la Polul Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de atleţi din 15 ţări au alergat puţin peste 42 de kilometri în gerul sudului extrem, în cea de-a şaptea ediţie a Maratonului de Gheaţă al Antarcticii, a informat miercuri site-ul oficial al competiţiei www.icemarathon.com.

Linia de start a fost stabilită în tabăra de lângă Gheţarul Union, în partea sudică a Munţilor Ellsworth, la nici 100 de kilometri de Polul Sud. 

Reguli stricte

Potrivit regulamentului, fiecare concurent a fost obligat să îmbrace un echipament special pentru a face faţă temperaturilor sub zero grade, echipament care este alcătuit dinre-o mască de schi, ochelari de protecţie, mănuşi groase, indispensabili termoizolanţi şi haine impermeabile.

Condiţiile aspre în care se desfăşoară competiţia sunt, însă, un motiv în plus pentru a participa. „Oamenii care se înscriu la Maratonul Antarcticii, aleargă adesea în munţi, în junglă, în deşert - ei vin aici pentru a experimenta frigul extrem", a declarat Richard Donovan, directorul cursei, citat de „The Daily Telegraph".

Câştigătorul, un bancher de 37 de ani

La masculin, Clement Thevenet, un bancher francez de 37 de ani, s-a instalat de la început în fruntea plutonului de alergători şi n-a mai fost depăşit până la final, stabilind astfel recordul Maratonului de Gheaţă al Antarcticii, cu 3 ore şi 47 de minute.

Pe poziţia a doua, la 33 de minute distanţă de Thevenet, s-a clasat americanul Alvin Matthews. „A fost o experienţă minunată. Sunt atât de multe lucruri interesante de făcut în viaţă, dar cred că mă voi întoarce în Antarctica", a spus câştigătorul cursei, Clement Thevenet. 

La feminin, din cele nouă participante, englezoaica Yvonne Brown a terminat competiţia pe primul loc, cu un timp de 4 ore şi 26 de minute. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite