FOTO Iarna hainelor comode

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capă Elie Saab FOTO GULLIVER GETTY IMAGES, PHOTOLAND CORBIS
Capă Elie Saab FOTO GULLIVER GETTY IMAGES, PHOTOLAND CORBIS

Diversitatea modelelor de haine pentru această iarnă satisface toate preferinţele: de la retro la clasic şi până la sport, paltoanele şi gecile în tendinţele acestui an se regăsesc deja în garderoba multora dintre noi.

Multe dintre hainele de iarnă din sezoanele anterioare revin în tendinţele din acest an. Colecţiile pentru toamnă-iarnă 2015 prezentate la Milano, Paris şi Londra dezvăluie o diversitate de croieli, culori şi texturi, dar toate răspund nevoii de confort pentru sezonul rece care se face deja simţit. De data aceasta, hainele comode, lungi şi călduroase sunt vedete pe podiumurile internaţionale de modă. 

Feminitatea nu este cuvântul de ordine al acestui sezon, foarte puţine punând accentul pe siluetă, dar o haină potrivită fiecărei personalităţi nu este imposibil de găsit în varietatea de modele din acest an. De la gecile matlasate propuse de  Kenzo pentru sezonul de iarnă şi până la paltoanele supradimensionate ale celei mai vechi case de modă din lume, Lanvin, posibilităţile sunt nelimitate. 

   

Paltoanele XXL

moda

Palton Lanvin 

Haina trei sferturi, o piesă vestimentară clasică, se regăseşte în garderoba acestui sezon într-o variantă reinterpretată, supradimensionată. Paltoanele XXL creează volum şi avantajează, de regulă, femeile înalte şi zvelte, dar ele pot păstra proporţiile corecte dacă sunt purtate cu încălţăminte cu toc înalt. Ţinuta trebuie completată cu haine croite pe corp, o singură piesă vestimentară supradimensionată fiind suficientă pentru a avea un echilibru între volume şi proporţii. Paltonul XXL se regăseşte în colecţiile pentru toamnă-iarnă 2015 semnate Celine şi Lanvin. 

Hainele army

image

Palton army Calvin Klein

Nuanţele de kaki revin în tendinţele acestui an, iar paltoanele şi gecile de inspiraţie militară sport-casual se numără printre opţiunile sezonului rece. Lungimea trei sferturi şi croiala supradimensionată se regăsesc în aceste haine army, accesorizate obligatoriu cu bocanci. Colecţiile Balmain şi Calvin Klein pentru toamnă-iarnă 2015 conţin aceste piese vestimentare. 

Gecile matlasate

moda

Haină matlasată Kenzo 

O haină matlasată, comodă şi călduroasă, este ideală pentru zilele cu lapoviţă sau pentru cele agitate, în care ne cuprinde febra cadourilor de Sărbători. Croielile trei sferturi, supradimensionate şi culorile închise, propuse de creatori precum Junya Watanabe, Kenzo sau Chloé, sunt de preferat gecilor scurte, cambrate şi colorate. 

Hainele de blană

image

Blană Lanvin

Una dintre piesele de rezistenţă ale garderobei din acest an, haina de blană naturală este o investiţie pe termen lung, având în vedere că revine periodic în tendinţe. Toate formele şi dimensiunile sunt acceptate în acest sezon, de la jachetele scurte şi până la hainele largi, trei sferturi. Inserţiile de blană sunt, de asemenea, în tendinţele sezonului rece. Deşi pare greu de asortat, haina de blană poate fi purtată cu multe ţinute: jeanşi, pantaloni din piele, pantaloni eleganţi şi rochii delicate pentru un aer sofisticat. Michael Kors, Ralph Lauren, Christian Dior, Lanvin şi Balmain sunt doar câteva dintre casele importante de modă care au inclus haina de blană în colecţiile lor din acest an. 

Capele 

moda

Capă brodată Valentino

Simbol al eleganţei, capa conferă ţinutelor un aer retro, sofisticat, care pune în valoare feminitatea. În tendinţe este croiala lungă, supradimensionată, uni sau cu imprimeuri ori broderii colorate, care ne transpun în poveşti. Pentru o ţinută casual, capele pot fi purtate cu o pereche de pantaloni din piele sau cu jeanşi skinny. Dolce & Gabbana, Gareth Pugh, Valentino, Junya Watanabe, Burberry Prorsum şi Elie Saab au adus capa în sezonul toamnă-iarnă 2015.  

Cojoacele

moda

Cojoc Etro

Încă o piesă vestimentară clasică şi mult aşteptată se regăseşte în tendinţele acestui sezon: cojocul. De la cel clasic, maro sau bej şi până la cojoacele viu colorate, de inspiraţie pop, cum sunt propunerile de la Prada, şi de la cojoacele în talie, până la cele trei sferturi, combinaţiile vestimentare sunt nelimitate. Călduros şi uşor de asortat, cojocul este încă o investiţie valoroasă în garderoba de iarnă. 

Citeşte şi:

FOTO Moda străzii: Noiembrie în negru elegant şi bej călduros

7 indicii că ai prea multe haine în şifonier

FOTO Cum obţii un stil cu personalitate: combinaţii vestimentare mereu câştigătoare

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite