VIDEO Nimiciţi în cinci minute: Pandurii-Fiorentina 1-2. Golul fabulos al lui Eric n-a fost de ajuns pentru a răpune reduta toscană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Brazilianul Eric a marcat golul vieţii cu o execuţie superbă, din foarfecă, dar gorjenii au fost învinşi, dramatic, pe final de partidă şi spun adio competiţiei, având doar şansa de a termina pe locul trei în grupă.

Pandurilor le lipsesc multe ca să fie o echipă de primavară europeană, însă gorjenii au o mare calitate prin care cuceresc orice spectator neutru: curaj. Joi seară, cine s-a uitat la Pandurii – Fiorentina, n-ar fi zis niciodată că oaspeţii i-au învins pe gazde, acum două săptămâni, cu scor de neprezentare: 3-0. Elevii lui Pustai au jucat fără inhibiţii şi s-au bătut de la egal la egal cu adversarii lor mult mai bine cotaţi. Dovada cea mai bună? O execuţie fantastică cu care Eric a deschis scorul. Buleică a centrat de pe stânga, iar brazilianul de 27 de ani a reluat spre poartă cu o „foarfecă“ de senzaţie. Golul carierei pentru Eric, care, emoţionat, a izbucnit în plâns.

Pustai a pierdut doi jucători din cauza accidentărilor, Stanca şi Erico, însă tot gorjenii au fost aproape de gol în minutul 36, după un contraatac în care Eric a ales să-i paseze lui Alex, în loc să finalizeze pentru 2-0.

După pauză, Fiorentina a asediat poarta apărată de Mingote. Aquilani l-a găsit pe Cuadrado cu o pasă excelentă, însă columbianul a ratat dintr-o poziţie foarte bună (52). Borja Valero a dejucat perfect ofsaid-ul, a rămas singur cu Mingote, însă a trimis pe lângă, în loc să facă 1-1 (53). Reduta gorjeană a rezistat până în minutul 86, atunci când Cuadrado a centrat viclean de pe dreapta, iar Matos a punctat în poarta goală. Acelaşi Cuadrado l-a servit pe Borja Valero, care a frânt inimile românilor, punctând pentru un 2-1, care a consfinţit eliminarea Pandurilor din Europa League.

VIDEO Pandurii-Fiorentina


Min. 90+2 GOL Fiorentina: Borja Valero trimite pe jos, la colţul lung, şi face 2-1. Italienii câştigă un meci dominat timp de 85 de minute de gorjeni.

Min. 88 Matos înscrie încă o dată tot din pasa lui Cuadrado, dar golul este invalidat pe motiv de off-side.

Min. 85 GOL Fiorentina: Matos reia în plasă din gura porţii după o pasă a lui Cuadrado.

Min. 68 Cuadrado trage la colţul lung, dar mingea se scurge pe lângă poartă.

Min. 64 Eric trage de la 16 metri, mingea depăşeşte cadrul porţii.

Min 62 Fernandez trage ca din tun, mingea trece nu departe de poarta lui Mingote.

Min. 58 Eric trage şi el la poartă, acelaşi Munua respinge în corner.

Min. 57 Momcilovici are o incursiune excelentă spre poarta Fiorentinei, şutează, dar Munua respinge greu.

Min. 53 Borja Valero e găsit singur în careu de o minge a unui coechipier, dar îşi bate joc de ocazie.

Min. 50 Aquilani şutează periculos de la 16 metri, mingea se duce puţin peste transversală.

Min. 47 Mingote iese din poartă şi îl blochează in-extremis pe Borja Valero.

Min. 46 Debutul părţii a doua a meciului.


Min. 45 Final de primă repriză: gazdele conduc cu 1-0.

Min. 35 Eric pătrunde singur spre poarta oaspete, dar, în loc să îl lobeze pe Munua, alege să paseze, iar fundaşii italieni stopează atacul.

Min. 32 GOOOOL Pandurii: Eric reuşeşte o bijuterie de gol printr-o foarfecă ireală; mingea îl depăşeşte în aer pe portarul Fiorentinei şi se opreşte în plasă.

Min. 27 Joaquin scapă singur cu Mingote, care l-a înlocuit pe Stanca, accidentat, însă portarul portughez reuşeşte să-l blocheze pe mijlocaşul Fiorentinei.

Min. 22 Voleu lui Buleică se duce la câţiva metri de poarta lui Munua.

Min. 20 Gazdele prind mai mult curaj şi împing jocul spre poarta Fiorentinei.

Min. 11 Matos cade în careu la un contact cu Christou, dar arbitrul nu dictează nimic. 

Min. 10 Oaspeţii controlează jocul, gorjenii sunt împinşi în propria jumătate.

Min. 1 A început partida. Italienii au avut lovitura de start.


Aproape 6.000 de spectatori sunt prezenţi în tribunele "Cluj Arena" pentru a asista la această partidă.

Pandurii: Stanca - Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic - Breeveld, Anton - Buleică, Eric, DiStefano - Dos Santos. Antrenor: Cristi Pustai.

Fiorentina: Munua - Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Compper, Alonso - Cuadrado, Aquilani, Fernandez - Joaquin, Ryder Matos, Yakovenko. Antrenor: Vicenzo Montella.

Cristi Pustai: Ei au bătut pe Juventus şi Milan în ultimul timp. Fiorentina este o echipă bună. În tur am avut şanse de gol, dar dacă ratezi cu o echipă cum este Fiorentina, nu te iartă. Ei, la primele două ocazii, au reuşit să marcheze.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite