VIDEO / Antrenorul român care joacă o finală continentală, dar în ţară nimeni nu ştie de el!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştirile sportive sunt „inundate" de Gigi Becali, Steaua şi scandaluri, iar performanţa obţinută de un fost tehnician al lui Dinamo a trecut neobservată. Află ce a realizat!

Ajuns la Kuweit, în vară, Ion Marin a bifat cea mai mare performanţă din cariera sa de antrenor: a ajuns în finala AFC Cup, o competiţie similară cu Liga Europa.

Cum a reuşit?

În semifinale, formaţia pregătită de tehnicianul de 57 de ani, Al-Kuwait, a trecut de saudiţii de la Al-Ittifaq, după o victorie cu 4-1 pe teren propriu şi un succes cu 2-0 în deplasare.

VEZI GOLURILE RETURULUI CARE A CALIFICAT AL-KUWAIT ÎN FINALĂ

Cele două rezultate au provocat valuri în Asia, mai ales că, de obicei, cluburile din Kuweit pornesc cu şansa a doua în confruntările cu echipele din Arabia Saudită, acolo unde nivelul fotbalului e mult mai ridicat.

Ce a spus Ion Marin?

„Mă bucur că am reuşit să ajungem în finală. Din ţară, n-am primit niciun telefon de felicitare. Probabil, nimeni n-a aflat de ce am reuşit aici. Poate mă vă suna lumea, după ce o să câştig trofeul. Glumesc", ne-a declarat „Săpăligă".

Al-Kuwait va juca finala AFC Cup la data de 3 noiembrie în faţa irakienilor de la Arbil.

Meciul se va disputa pe terenul celor de la Arbil, care au primit dreptul de a organiza finala la începutul competiţiei.

E neînvins în 11 jocuri

De când a preluat Al-Kuwait, Ion Marin n-a pierdut niciun meci oficial. Bilanţul său? 9 victorii şi 2 egaluri.

În campionat, elevii lui „Săpăligă" se află pe primul loc după şase etape, având patru puncte avans faţă de locul doi, ocupat de Al-Qadsia, campioana ediţiei precedente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite