Valize dai, valize visezi! Gigi Becali crede că toată lumea îl copiază!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali a oferit bani, în 2008, astfel încât CFR să fie oprită din drumul spre titlu. A primit trei ani de închisoare pentru dare de mită. Acum, acuză CFR că-l imită, că a încălcat legea şi a dat prime jucătorilor de la Voluntari

E greu să fii echipa care nu se luptă pentru titlu, dar care trebuie să joace cu una dintre cele două formaţii care se sfâşie pentru prima poziţie a clasamentului. Dacă pierzi, eşti acuzat de non-combat, dacă ieşi victorios, eşti învinovăţit că ai primit bani ca să joci corect.

Voluntari a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2, scăzând puternic şansele clubului lui Gigi Becali de a lua campionatul. În plus, la final, a trebuit să facă faţă unui debit imens de acuzaţii venite dinspre oficialii „roş-albaştrilor”.

„Au jucat pe 1.500 de euro primă de la primărie şi pe 3.000 de euro de la CFR. Mă deranjează că au luat bani de la CFR, de la adversarul meu, aşa ceva nici nu-mi vine să cred. Am zis, nu se poate să le zică primarul să ia 3.000 de la duşmanii mei. Eu cred, aştept acum să văd dacă Dumnezeu face dreptate, dar vreau să luăm noi campionatul şi să piardă Voluntariul cupa (n.n. – Voluntari este în finala Cupei României). Mizeria asta care mi s-a întâmplat mie, să te trădeze chiar finul tău...”, a tunat latifundiarul din Pipera, care este naşul primarului din Voluntari, Florentin Pandele.

„Rog instituţiile statului abilitate să înceapă o anchetă şi, dacă sunt găsiţi vinovaţi, aceştia să plătească. Eu nu am o asemenea informaţie. FC Voluntari este o societate comercială, aşa cum este şi FCSB. Nu poate Primăria Voluntari din buget să spună vă dăm primă de 1.500 de euro ca să bateţi pe nu ştiu cine”, a răspuns răspicat, la DigiSport Special, Pandele, care şi-a adus aminte şi de faptul că Becali a fost condamnat când a încercat să mituiască jucătorii de la Universitatea Cluj pentru a bara drumul spre titlu al CFR: „Când naşul meu Gigi Becali a primit condamnare şi a trebuit să plece la puşcărie, eram lângă Gheorghe Hagi şi plângeam amândoi. Cum este posibil să fiu acuzat de naşul meu? Tu, ca naşul meu, spui asemenea acuze despre mine?”.

Condamnat în cazul „Valiza”

Acuzaţia legată de acordarea unei presupuse prime jucătorilor de la Voluntari din partea CFR vine de la un personaj care a fost băgat după gratii exact pentru acelaşi lucru. În 2008, Gigi Becali oferea 1,7 milioane de euro fotbaliştilor de la Universitatea Cluj pentru ca aceştia să-şi dea viaţa pe teren şi să o învingă pe CFR. Era ultimul meci al campionatului, Steaua urmând să ia campionatul dacă CFR pierdea. Valiza cu bani a fost interceptată într-un restaurant din Cluj, iar DNA a declanşat urmărirea penală faţă de Gigi Becali, Tea Sponte, un apropiat al patronului FCSB, sau Victor Piţurcă. Latifundiarul din Pipera a primit trei ani de închisoare cu executare în 2013, în 2015 fiind eliberat condiţionat.

Clujenii: Voluntari merită felicitată

„Voluntari a demonstrat că şi-a apărat corect şansele şi merită felicitată. Cei de la FCSB vorbesc mult şi se preocupă de prea multe chestii, se gândesc prea mult la ultima etapă. Fotbalul i-a pedepsit”, a răspuns acuzelor, la Prima Sport, preşedintele celor de la CFR, Cristi Balaj. Fostul arbitru a comentat şi eroarea de arbitraj care i-a pus pe jar pe „roş-albaştri”, a fost ofsaid la golul doi al gazdelor: „Din păcate, nu avem VAR. Dar vă spun că instrucţiunile actuale sunt să se dea credit atacului, când e o fază atât de strânsă”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite