Refresh de portocale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olandezii au pierdut şi cu Portugalia, 1-2, şi au fost eliminaţi de la Euro încă din faza grupelor
Olandezii au pierdut şi cu Portugalia, 1-2, şi au fost eliminaţi de la Euro încă din faza grupelor

La meciul cu România din toamnă, Olanda îşi va păstra selecţionerul, pe Van Marwijk, care va face însă mici modificări în echipă.

Trei înfrângeri în trei meciuri, ultimul loc în grupă în condiţiile în care Olanda anunţa ca obiectiv înainte de începerea turneului final câştigarea trofeului. În acest context, parcursul de la Euro poate fi considerat un dezastru pentru viitoarea adversară a României din preliminariile CM 2014, care nu mai pare acum sperietoarea de la tragerea la sorţi. Cum va arăta, însă, Olanda, la ora meciului cu tricolorii?

Fanii îi cer demisia, Federaţia îl susţine

Cu toate că, într-un sondaj efectuat pe site-ul celui mai important ziar olandez, „De Teleegraf", 55% din votanţi au votat pentru demisia selecţionerului, Van Marwijk va rămâne în funcţie. „Nu i-am prelungit degeaba contractul până în 2016. Să nu uităm că ne-a dus în finala Campionatului Mondial şi ne-a calificat la două turnee finale fără emoţii. Are timp până la amicalul cu Belgia din august să redea prospeţime echipei", a declarat Bert van Oostven, preşedintele Federaţiei.

Van Marwijk a fost scurt pe această temă. „E prea devreme să iau o decizie, dar nu-mi fac griji privind viitorul meu", a spus tehnicianul de 60 de ani. Şi jucătorii l-au susţinut. „Nu e vina antrenorului, ci a noastră. Van Marwijk trebuie să continue, e nevoie să renaştem împreună", a spus Sneijder. Cu Van Marwijk în continuare selecţioner în proporţie de 90%, Olanda va suferi totuşi câteva modificări, însă nu substanţiale, pentru că nucleul de staruri al batavilor, care a condus echipa la ultimele patru turnee, începând cu CM 2006, nu conţine niciun jucător peste 30 de ani.

Dispar Van Bommel şi Mathijsen

Astfel, cel mai probabil, îi vom vedea în continuare pe Sneijer, Robben, Van der Vaart, De Jong, Van Persie, Huntelaar sau Afellay, dacă acesta din urmă va prinde un loc de titular la Barcelona. Nu vor mai fi însă căpitanul Van Bommel, Mathijsen,  Boulahrouz, Bouma sau Kuyt, în afara primilor doi doar oameni din linia a doua.

În locul lor ar putea intra Strootman, mijlocaşul de 22 de ani al lui PSV, şi Bruma, fundaşul de 20 de ani al lui Hamburg. La care se adaugă revenirea după accidentare a lui Erik Pieters (PSV). Plus o infuzie de sânge tânăr în lot, jucători care să crească pe lângă actualele vedete, precum noul star din Eredivisie, „viitorul Sneijder", Adam Maher (Alkmaar). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite