RCS&RDS negociază dur pentru televizarea meciurilor din Liga I. Propunerea companiei avantajează echipele galonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile de cablu se luptă pentru drepturile de televizare din Liga I FOTO Cosmin Iftode/Rpressport
Companiile de cablu se luptă pentru drepturile de televizare din Liga I FOTO Cosmin Iftode/Rpressport

Televizarea meciurilor din Liga I reprezintă o bătălie continuă pe piaţa companiilor de cablu, luptă care a luat amploare în ultimii ani. RCS&RDS propune o nouă abordare de negociere, care s-ar realiza direct cu oficialii cluburilor.

Proiectul potrivit căruia urma să fie redus numărul de echipe din Liga I nu a mai ajuns la liman „din cauza unor contracte pe care LPF le are cu terţi şi, în special, cu televiziunile“, conform declaraţiilor lui Mircea Sandu. Surse din media susţin că oficialii RCS&RDS vor negocia individual drepturile de autor cu Steaua, Dinamo şi Rapid, notează realitatea.net.

DigiSport, post care aparţine de RCS&RDS, are exclusivitate pentru majoritatea meciurilor până în anul 2014, în timp ce Antena1 şi DolceSport transmit doar câte o partidă în fiecare etapă. 

Teoretic, în 2014 este aşteptată o nouă licitaţie pentru drepturile de televizare. În urmă cu trei ani, suma plătită pentru televizarea meciurilor din Liga I s-a ridicat la 100 de milioane de euro.

În prezent, singura echipă care poate asigura audienţa dorită de conducerea DigiSport este Steaua, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oficialii RCS&RDS doresc negocierea individuală. Managerii companiei preferă să aibă exclusivitate pentru televizarea meciurilor unui anumit club, decât să cumpere cu bani mulţi meciuri care atrag prea puţin. 

În cazul în care compania va reuşit să obţină negocierea individuală cu cluburile asupra drepturilor de televizare, Look TV, deţinut de Arpad Paszkany, va concura pentru transmisiunea meciurilor, în special cele ale grupării din Gruia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite