Radiografia lui Răzvan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Râpă e un câştig pentru naţională“, a spus selecţionerul despre fundaşul Oţelului (nr. 2)
„Râpă e un câştig pentru naţională“, a spus selecţionerul despre fundaşul Oţelului (nr. 2)

Selecţionerul şi-a prezentat concluziile după egalul cu Italia, vorbind în termeni laudativi despre fotbaliştii naţionalei. Mult mai relaxat decât în ultima perioadă, Răzvan Lucescu a vorbit ieri la Digisport despre meciul cu Italia, cel despre care se spune că reprezintă un nou început pentru echipa naţională.

„Acest rezultat poate schimba soarta naţionalei, deoarece jucătorii vor prinde încredere şi îşi vor da seama că pot lupta de la egal la egal cu orice adversar", a spus  Răzvan Lucescu, vorbind apoi despre jucătorii echipei naţionale.

Ciprian Marica: După o perioadă mai agitată, tensionată, într-un târziu am ajuns să ne înţelegem, să ştim ce vrea unul de la celălalt. Poate că toată acea situaţie dificilă a dus la rezolvarea problemelor. Acum, Ciprian, şi la Stuttgart, şi la naţională, confirmă că e mai responsabil, joacă mult pentru echipă.

A făcut presing, a dat pase, a făcut un meci foarte bun cu Italia. Am mai vorbit cu el şi-mi spunea că e amărât că toţi antrenorii au încercat să vină cu o anumită presiune şi să-l dea la o parte când credeau că nu face ce i se cere. El spune că avea nevoie de o încredere totală, pentru că e un tip sensibil.

Cristi Tănase: Un jucător responsabil, mă bucur că ­l-am regăsit pe acel Tănase pe care-l apreciam şi mă bucur că a trecut peste perioada dificilă pe care a avut-o la Steaua, dar şi la naţională.

Cristi Chivu: Are probleme musculare din cauza efortului susţinut, aşa se întâmplă când joci din trei în trei zile. Cei de la Inter nu au vrut să-l lase la meci pentru a nu se accidenta, mai ales că au probleme de lot, dar el a venit pentru că este un adevărat lider, este căpitan. El e cel care dă linişte şi siguranţă încă din vestiar.

Ciprian Deac: Îl cunosc, are un caracter frumos. Am fost şi la antrenamentele celor de la Schalke, l-am urmărit şi se pregăteşte foarte bine şi în curând va juca mult mai des la nemţi, chiar managerul i-a spus că are nevoie de o perioadă de adaptare pentru că vine dintr-un alt campionat. Sunt convins că-şi va câştiga locul de titular la naţională şi cu Italia a jucat excelent.

Bogdan Stancu: Tactic a jucat excelent, este un jucător de travaliu care a blocat construcţia Italiei şi a participat mereu la atacurile noastre, păcat că nu am mai marcat un gol.

Gabi Torje: Are şi bune şi rele, dar e tânăr şi va progresa. Sunt unele probleme tactice, trebuie să înţeleagă când să urce sau să coboare la o anumită fază, dar nu e un reproş la adresa sa. Trebuie să participe mai mult la construcţie, e copil şi mai are potenţial să crească.

Adrian Ropotan: Ropotan a fost foarte bun. Imediat s-a integrat în sistemul nostru, mai ales că la ruşi joacă cam în acelaşi sistem şi faptul că a jucat constant la Dinamo Moscova s-a văzut. E un câştig. S-a înţeles bine cu Florescu. Îl monitorizam, dar s-a accidentat şi nu l-am putut lua atunci.

Mirel Rădoi: Am nevoie de oameni ca Rădoi, dar e decizia lui şi o respect. Am spus-o de nenumărate ori: aprecierea mea faţă de el e uriaşă. Am făcut tot ce îmi stătea în putinţă pentru a-l întoarce din drum şi dacă el se va răzgândi vreodată, porţile naţionalei îi sunt deschise.

Adi Mutu: Am considerat dintotdeauna că a fost o mare greşeală să se discute de Mutu cât timp a fost suspendat. S-au creat aşteptări prea mari. Am mai zis că am fost supărat pe o anumită poveste şi nu vreau să reiau. Se ştie că este un jucător talentat, poate printre cei mai talentaţi din România, dar trebuie să-şi demonstreze că merită să joace la naţională. Nu sunt împotriva revenirii lui Adrian Mutu la echipa naţională. Nu sunt eu împotriva tuturor.

„Râpă poate să mă depăşească"

Antrenorul lui Cornel Râpă de la echipa de club, Dorinel Munteanu, i-a urat elevului său să-l depăşească la numărul de selecţii la echipa naţională (134). „A debutat mai devreme decât am făcut-o eu, poate să strângă mai multe selecţii decât mine. Probabil că preţul lui e undeva la un milion de euro. Defensiv, poate să ajungă la nivelul lui Dan Petrescu", a declarat Dorinel Munteanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite