Probleme de lot la Under 19. Iovan a pierdut doi „stranieri“, din patru, înainte de startul Turului de Elită pentru calificarea la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Iovan, selecţionerul echipei under 19 a României. FOTO: Mediafax
Ştefan Iovan, selecţionerul echipei under 19 a României. FOTO: Mediafax

Naţionala under 19 a României s-a reunit joi la Mogoşoaia, unde va disputa între 5 şi 10 iunie, Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European. Selecţionerul Ştefan Iovan a fost obligat să renunţe la doi jucători importanţi, care făceau parte din lotul de 21.

Patru stranieri avea Iovan convocaţi pentru această acţiune, dar joi a renunţat la Mihai Bălaşa şi Dejan Boldor (ambii AS Roma), după ce clubul italian a refuzat să-i lase la lot pe jucători. Asta pentru că pentru că echipa din Cetatea Eternă dispută în aceeaşi perioadă turneul final rezervat echipelor Primavera (tineret), informează frf.ro. 

În acest condiţii, singurii stranieri pe care se mai poate baza Iovan sunt Puşcaş (Inter) şi Răuţă (Guingamp). 

La absenţe se numără şi Cristi Manea, convocat de Victor Piţurcă la prima reprezentativă şi care se întoarce în ţară abia pe 5 iunie şi va putea juca doar două partide din Turul de Elită, cu Rusia şi Norvegia. 

De asemenea, Rapid a solicitat ca fundaşul Nicolae Vasile să se prezinte la lot abia pe 31 mai, ora 19.00, pentru a putea juca în etapa de sâmbătă, din play-off.  

Pentru a acoperi aceste găuri, Ştefan Iovan a chemat de urgenţă doi jucători noi, Florin Razdan (Concordia) şi Alexandru Târnovan (Steaua).

„Avem mari probleme în lot, dar Manea merită convocarea la prima reprezentativă. Când se întoarce aduce cu el un plus, mai ales din punct de vedere moral. Este ca un deschizător de drum pentru ceilalţi. Avem un lot bun, chiar dacă la noi nu se investeşte mult în juniori“, a declarat Ştefan Iovan.

În lotul României se regăsesc jucători precum dinamoviştii Ionuţ Şerban şi Dorin Rotariu, rapidistul Nicolae Vasile, gălăţeanul Tudorie sau Popadiuc, atacantul Ceahlăului.

Programul României la Turul de Elită, care se va desfăşura la Mogoşoaia, între 

5 iunie

România – Austria (21.00)

7 iunie

România – Rusia (18.30);

10 iunie

România – Norvegia (19.00).

Turul de Elită este faza finală a preliminariilor pentru calificarea la Europeanul din Ungaria.

În această fază s-au calificat 27 de echipe, plus Spania, care a intrat direct în turul de elită. Au rezultat şapte grupe de câte patru echipe, iar echipele de pe primul loc se vor califica automat la Europeanul din Ungaria (19-31 iulie), alături de ţara gazdă. 

România găzduieşte cele şase meciuri din Grupa a 6-a (din care face parte). 

Cele trei partide ale tricolorilor se dispută la Mogoşoaia, iar celelalte trei la Buftea. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite