Prima consecinţă a mărturiei lui Armstrong: va fi îngropat în pocese. Inclusiv guvernul american îl va da în judecată. Va fi nevoit să returneze milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong va avea mult probleme
Lance Armstrong va avea mult probleme

Presa americană încearcă să anticipeze efectele imediate ale cutremurului provocat de ciclistul de 41 de ani. După un deceniu de minciuni, acesta ar fi recunoscut, în sfârşit, că a câştigat glorie şi bani, trişând în mod repetat.

Ziarele şi posturile de televiziune din America au dezvăluit că Lance Armnstrong a recunoscut, într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey, că a cucerit lumea ciclismului prin dopaj. 

Associated Press susţine că, după difuzarea interviului cu Oprah, şi oficializarea mărturiei lui Armstrong, acesta va fi îngropat în procese din partea firmelor şi sponsorilor care l-au susţinut financiar, atunci când a câştigat şapte titluri în Turul Franţei. 

Între timp, aceste titluri i-au fost retrase ciclistului texan, după un raport de 1.000 de pagini, întocmit de Agenţia Americană Antidoping (USADA).

30 de milioane de dolari cheltuiţi cu doi trişori

Cel mai important proces cu care s-ar putea trezi Armstrong va fi din partea guvernului american. Asta deoarece US Postal Service a cheltuit, aproximativ, suma de 30 de milioane de dolari cu echipa de ciclism din care au făcut parte Lance Armstrong şi Floyd Landis. 

Dacă Armstrong tocmai a admis că a trişat, în schimb, Landis a fost prins dopat acum câţiva ani şi a rămas fără titlul pe care l-a câştigat, în 2006, în Turul Franţei.

Culmea ironiei, în momentul în care s-a dovedit că Landis a trişat, acesta a fost atacat vehement de Armstrong! Potrivit mai multor surse, acum Armstrong încearcă o reconciliere cu fostul său coleg de echipă, însă Landis nici nu vrea să audă de aşa ceva.

Alte două procese: SCA Promotions şi „Sunday Times“

Publicaţia engleză „Sunday Times“ s-a numărat printre ziarele care, în trecut, l-au acuzat pe Armstrong de dopaj. Britanicii au fost daţi în judecată de ciclistul american şi au fost nevoiţi să-i plătească suma de 500.000 de dolari, drept despăgubire. 

Acum, „Sunday Times“ deja a cerut în instanţă recuperarea sumei!

O firmă din Dallas, SCA Promotions, i-a acordat lui Armstrong bonusuri în valoare totală de 7,5 milioane de dolari, pentru victoriile americanului în Turul Franţei. Potrivit mai multor surse, SCA Promotions va încerca acum să-şi ia banii înapoi.

Reparaţii morale

Părăsit de foarte mulţi dintre sponsorii săi şi ameninţat cu procese peste procese, Armstrong se mai confruntă cu o provocare. El e acuzat că i-a călcat în picioare pe cei care au refuzat să facă parte din sistemul său sofisticat de dopaj. Cei care au avut de suferit din cauza lui Armstrong cer acum „reparaţii morale“.

Un astfel de caz e cel al lui Frankie Andreu, fostul coechipier al lui Lance, printre primii care l-au acuzat pe texan de folosirea unor substanţe interzise.

Soţia lui Frankie Andreu, Betsy, a fost vizibil emoţionată, atunci când a aflat că Armstrong ar fi recunoscut, în sfârşit, că s-a dopat.

„Lance era printre cei mai buni prieteni ai soţului meu, însă după ce Frankie a refuzat să se dopeze, el a fost aruncat din echipă şi marginalizat.Acum, Lance are şansa de a repara ce a stricat, dar trebuie să fie sută la sută sincer“, a declarat soţia lui Frankie Andreu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite