Petre Grigoraş: "Marius Stan m-a convins să mă întorc la Galaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor de la Pandurii va antrena din retur Oţelul Galaţi, formaţie pe care în 2006 a luat-o de la retrogradare şi a dus-o până în cupele europene.

La Galaţi, din martie, se poate scanda din nou „Grigoraş, cel mai tare din oraş!”. Era scandarea favorită a galeriei dunărenilor faţă de antrenorul care creease la Galaţi o echipă competitivă. Grigoraş s-a înţeles cu Oţelul şi va semna un contract pe un an şi jumătate cu echipa, cu posibilitatea prelungirii. Clubul i-a reziliat ieri contractul fostului tehnician Viorel Tănase, care fusese numit după demisia lui Dorinel Munteanu, iar vineri îl va prezenta pe Grig.
„Am ales Oţelul pentru că aici am garanţia că lucrez cu nişte oameni pe care îi cunosc şi care se pricep la fotbal. Nu ascund faptul că Marius Stan e cel care m-a convins să preiau echipa”, a declarat Grigoraş pentru „Adevărul”. Obiectivul noului tehnician este să facă o echipă competitivă.


Vizează finala Cupei României


Deocamdată, suntem la un punct de retrogradare, însă nu-mi fac griji că am putea cădea în liga a doua. Dacă mi-ar fi fost frică nu m-aş mai fi dus. O să ridicăm echipa şi o să ne batem şi pentru finala Cupei României, unde putem ajunge dacă eliminăm Petrolul”, a mai spus antrenorul de 48 de ani.
Grigoraş a antrenat Oţelul între ianuarie 2006 şi iunie 2009, preluându-i atunci pe gălăţeni într-o situaţie similară. Echipa era la pământ, dar în scurt timp a ajuns una care a prins chiar cupele europene.

„Dintre cei pe care i-am antrenat atunci, mai sunt în lot 12 fotbalişti, care evident acum au experinţă superioară. Au luat campionatul, au jucat în Liga Campionilor, nu mai sunt nişte copii. Din păcate, mai mult de jumătate din lot a plecat, dar eu sunt obişnuit să formez jucători”, a mai declarat tehnicianul. Pe parcursul precedentului mandat al lui Grigoraş, Oţelul a scos bani frumoşi din vânzarea jucătorilor Vâtcă, Szekely, Emil Jula, Giurgiu şi Bourceanu, care au adus în contul clubului câteva milioane de euro.  


CIFRĂ
388 de goluri au marcat echipele antrenate de Grigoraş în Liga 1

Grigoraş în Liga 1
Farul 2000-2002 şi 2004-2005
Oţelul 2006-2009
Poli Iaşi 2009-2010
Pandurii 2010-1013
Bilanţ 293 meciuri  116 victorii 64 egaluri  113 înfrângeri
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite