Patzaichin, omagiat de şeful Comitetului Olimpic Internaţional: Scrisoare superbă trimisă de Thomas Bach

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ivan patzaichin

Legendarul canoist, de patru ori campion olimpic, s-a stins, duminică, la vârsta de 71 de ani. Nu era doar un fost sportiv uriaş, ci şi o figură extrem de apreciată şi respectată la nivel internaţional. Ceea ce reiese şi din textul semnat de neamţul din fruntea CIO.

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a transmis un mesaj de condolenaţe pentru Mişcarea Olimpică din România şi pentru familie, după dispariţia lui Ivan Patzaichin.

Mihai Covaliu, preşedinte COSR, a primit scrisorile de condoleanţe de la Thomas Bach în care sunt evidenţiate dimensiunea sportivă a marelui campion român şi moştenirea incomensurabilă pe care acesta a lăsat-o sportului românesc şi mondial. 

Redăm scrisoarea adresată COSR: 

Domnule Preşedinte, drag prieten,

Am aflat cu mare tristeţe de decesul lui Ivan Patzaichin.

Transmit condoleanţele mele sincere dumneavoastră şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Comunitatea olimpică deplânge pierderea acestui sportiv olimpic extraordinar. Cu trecerea în nefiinţă a lui Ivan Patzaichin, lumea sportului a pierdut un campion olimpic de marcă şi unul din cei mai mari canoişti care au lăsat o moştenire remarcabilă istoriei olimpice. Pe durata carierei sale impresionante rezultatele sale au insuflat multora dragostea pentru canoe, sportul pe care el l-a iubit atât de mult.

Vă rog să transmiteţi familiei Patzaichin sentimentele mele cele mai calde şi, odată cu acestea, scrisoarea de condoleanţe pe care o ataşez separat pentru familia îndoliată.

Cu cele mai bune gânduri,

Thomas Bach

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite