NBA: Heat a eliminat Celtics şi e în finala Conferinţei de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Miami Heat s-a calificat în finala Conferinţei de Est a ligii profesioniste nord-americane de baschet, eliminând finalista NBA din sezonul trecut, Boston Celtics. Heat a câştigat cu 97-87 meciul cinci din semifinala conferinţei, disputat azi-noapte şi s-a impus cu 4-1 la general.

Superstarurile Dwyane Wade şi LeBron James au marcat împreună 67 de puncte, iar Miami a avut un final de meci excepţional, reuşind în ultimele minute un scor parţial de 16-0. Ultimele 10 puncte ale partidei au fost marcate de LeBron James care şi-a luat astfel revanşa după eliminarea pe care suferit-o în faţa celor de la Boston în sezonul trecut, pe când evolua la Cleveland Cavaliers. 

Decimaţi de accidentări, cei de la Boston nu au rezistat în faţa furiei ofensive a adversarilor, pentru care Chris Bosh a marcat şi el 14 puncte. Miami va întâlni în finală învingătoarea întâlnirii dintre Chicago Bulls şi Atlanta Hawks. Echipa din Chicago are ocazia de a obţine biletul pentru finala Conferinţei de Est, joi, în meciul al şaselea al semifinalei, ea conducând cu scorul general de 3-2.

Tot miercuri, formaţia Oklahoma City a preluat conducerea în semifinala Conferinţei de Vest cu Memphis Grizzlies, cu scorul general de 3-2, după de s-a impus, pe teren propriu, cu 99-72, în meciul cinci ale semifinalei.

În finala Conferinţei de Vest s-a calificat deja formaţia Dallas Mavericks, care a eliminat pe L.A. Lakers.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite