Mesaj tranşat pentru redeschiderea stadioanelor: Ce a anunţat Liga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justin Ştefan, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal
Justin Ştefan, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal

De câteva săptămâni, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a demarat o campanie puternică pentru ca fanii să revină la meciurile din prima ligă.

România se luptă cu pandemia, golind nişte stadioane care şi aşa erau goale, înainte de criza sanitară. 

Din cifrele publicate, mai jos, de „Adevărul“ reiese că la câţi oameni mergeau la partidele din Liga I, distanţarea fizică nu doar că poate fi asigurată, dar era o realitate tristă a fotbalului nostru, încă înainte de pandemie.

De altfel, pe când era la Astra, Marius Şumudică a făcut o declaraţie memorabilă după ce „Arena Naţională“ a fost închisă după tragedia de la Colectiv, pe motiv că n-avea aviz ISU: „La câţi oameni vin la meciurile noastre, în caz de incendiu, fiecare spectator ar fi putut ieşi pe o poartă“.

Având în vedere această situaţie, decizia închiderii stadioanelor şi menţinerea ei de un an devine una extrem de bizară. De aceea, în ultimele săptămâni, Justin Ştefan a început o campanie puternică pentru revenirea suporterilor pe arene, sugerând redeschiderea lor la 30% din capacitate. Mai ales că România urmează să găzduiască patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal (11 iunie - 11 iulie). Şi în acest context, revenirea suporterilor pe stadioane, în condiţii de siguranţă, trebuie încercată, mai întâi, la meciurile din Liga I.

Astăzi, Justin Ştefan a avut o întâlnire pe această temă cu ministrul Sportului, Eduard Novak. După discuţia avută, oficialul LPF a explicat printr-o postare pe Facebook ce urmează să facă pentru a grăbi redeschiderea stadioanelor.

Ce a scris Justin Ştefan?

*Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak (n.r. - Ministrul Tineretului şi Sportului). 

*Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. 

*Urmează să avem discuţii cu domnii Arafat şi Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU şi Ministerul Sănătăţii. 

*Le vom demonstra acestor domni ca regulile propuse de noi asigură protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor. 

*Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activităţi de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit şi nu va permite nimănui ca sportul şi fanii săi să nu fie respectaţi.

Câţi suporteri au fost pe stadioanele din ţară la ultimele meciuri din Liga I, înainte de pandemie

Meci / Spectatori în tribune / Capacitatea arenei

Botoşani - FCSB / 4.961 / 10.600

Craiova - Gaz Metan / 13.500 / 30.983

CFR - Astra / 6.000 / 23.200

Sepsi - Poli Iaşi / 2.000 / 5.200

Dinamo - Clinceni / 620 / 15.167

Viitorul - Voluntari / 872 / 4.554

Hermannstadt - Chindia / 1.500 / 18.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite