L'Equipe: "Franţa în sferturi pe uşa din dos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ibrahimovici a marcat cu o execuţie de maestru în meciul cu Franţa * Foto: Reuters
Ibrahimovici a marcat cu o execuţie de maestru în meciul cu Franţa * Foto: Reuters

Socotită a fi printre favorite la câştigarea titlului european la fotbal, echipa Franţei a suferit o înfrângere clară (0-2) în faţa Suediei. "Cocoşii" au prins sferturile de finală ale Euro 2012, însă presa din Hexagon a taxat jocul slab al oamenilor lui Laurent Blanc.

Sub titlul "În sferturi pe uşa din dos", cotidianul L'Equipe a notat că această calificare a fost una fără glorie. "Echipa Franţei n-a avut ocazia să-şi schimbe obiceiurile. În cel mai bun caz, Albaştri vor reveni la Kiev doar pentru finala Euro. La patru zile după o victorie dătătoare de speranţe, cu Ucraina (2-0), cocoşii au fost lipsiţi de suflu. Neînvinşi de 23 de meciuri, Rami şi colegii săi puteau să-şi permită să piardă la un gol pentru a trece de faza grupelor? A fost un lux pe care ei şi l-au asumat, dar care îi poate costa scump în faza următoare. În sferturi, ei vor înfrunta Spania, cea mai bună echipă a competiţiei. Fără Philippe Mexes, care este suspendat din cauza cartonaşului galben văzut".

 Echipa Franţei s-a calificat deşi a fost învinsă, aseară, la Kiev, cu 2-0 (0-0), de reprezentativa Suediei, în ultima etapă a grupei D a competiţiei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Ibrahimovici (min. 54) şi Larsson (min. 90+1).

Înaintea începerii meciului s-a ţinut un minut de reculegere în memoria jurnalistului Thierry Roland, decedat sâmbătă.

FRANŢA: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Mvila (Giroud '83), A. Diarra, Nasri (Menez '77) - Ben Arfa (Malouda '59), Benzema, Ribery.

Selecţioner: Laurent Blanc.

SUEDIA: Isaksson - Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - Svensson (Holmen '79), Kallstrom - Larsson, Ibrahimovici, Bajrami (Wilhelmsson '46) - Toivonen (Wernbloom '78).

Selecţioner: Erik Hamren.

Arbitri: Pedro Proenca (central) - Bertino Miranda, Ricardo Santos (asistenţi) - Manuel De Sousa, Duarte Gomes (asistenţi suplimentari) - toţi Portugalia - Pol van Boekel (rezervă) - Olanda.

Clasamentul final al grupei D este următorul:
1. Anglia - 7 puncte
2. Franţa - 4 puncte
3. Ucraina - 3 puncte
4. Suedia - 3 puncte

În sferturile de finală, Anglia va întâlni Italia, iar Franţa va juca împotriva Spaniei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite