Lacrimile lui Mario, sărutul lui Casillas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaniolii au realizat tripla istorică, Euro-Mondial-Euro, iar la final au celebrat această performanţă remarcabilă
Spaniolii au realizat tripla istorică, Euro-Mondial-Euro, iar la final au celebrat această performanţă remarcabilă

Spania a zdrobit Italia în finala Campionatului European şi a declanşat fiesta atât la Kiev, cât şi în Peninsula Iberică. Dezamăgiţi, fotbaliştii squadrei azzurra au fost statui ale deznădejdii, acceptând greu eşecul.

Ce spun spaniolii

"Am făcut treabă bună. Este o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol. Şi noi am pierdut un meci amical cu Portugalia, scor 0-4. Italienii l-au pierdut pe Motta şi totul s-a întors în favoarea noastră."
Vicente del Bosque  selecţioner Spania

"Este cel mai frumos moment din istoria fotbalului spaniol. Sper că am făcut lumea fericită, drumul până aici n-a fost deloc uşor. Spania a demonstrat încă o dată de ce e în stare."
Iker Casillas  portar Spania

"Dacă mă simt bine, voi juca şi la Mondialul din 2014. Am vorbit şi cu antrenorul şi în principiu voi participa şi peste doi ani. Am făcut istorie şi cred că nu mai poate să conteste nimeni această echipă."
Xavi Hernandez mijlocaş Spania

"Noi nu jucăm pentru Balonul de Aur, jucăm pentru că asta ne face fericiţi. Clipele acestea magice sunt irepetabile. Cu Italia am făcut o partidă cu adevărat superbă."
Andres Iniesta mijlocaş Spania

Ce spun italienii

"Am văzut de la început că adversarii noştri erau mai proaspeţi, noi am consumat multă energie săptămâna aceasta. A fost un turneu fantastic şi trebuie să îi felicit pe băieţi."
Cesare Prandelli selecţioner Italia

"Dacă am mai juca zece meciuri, Spania ar câştiga şapte. Sunt mândru de ce am făcut pentru că după scandalul meciurilor trucate, am reuşit să readucem emoţia suporterilor."
Daniele de Rossi mijlocaş Italia

"Am pierdut în faţa unui adversar inestimabil şi atunci şi eşecul este mai uşor de suportat. Am dat totul, dar asta s-a dovedit insuficient. Cred că am făcut un turneu mare."
Gianluigi Buffon portar Italia

"A fost o seară extrem de dificilă, greu de digerat, suntem trişti. Am încercat să jucăm, dar în această finală nu am putut mai mult. Meciul s-a terminat când Thiago Motta a ieşit accidentat. Ultima jumătate de oră a fost deprimantă. "
Ricardo Montolivo mijlocaş Italia

„O să dau patru goluri Spaniei“, spunea Mario Balotelli înaintea finalei. N-a reuşit să dea nici măcar unul, iar după meci atacantul lui Manchester City a plâns în hohote. Are însă timp pentru a obţine şi trofee, fotbalistul de 21 de ani având totuşi un Euro bun graţie celor trei goluri marcate.

Balotelli

Iker Casillas, probabil cel mai bun portar al lumii, are o logodnică de nivelul lui. Sara Carbonero n-a mai fost sărutată în direct de iubitul ei, dar a primit o îmbrăţişare şi un pupic pe obraz, după care căpitanul Spaniei a trebuit să răspundă întrebărilor puse de ea.

Casillas

Fernando Torres a fost preferatul copiilor coechipierilor săi care s-au zbenguit printre confetti

image

Nici în cele mai urâte coşmaruri ale existenţei lor, italienii nu se aşteptau ca Spania să măture cu ei pe jos

Nici în cele mai urâte coşmaruri ale existenţei lor, italienii nu se aşteptau ca Spania să măture cu ei pe jos

Stadionul din Kiev a semănat cu un OZN la festivitatea de premiere a Spaniei

Stadionul din Kiev a semănat cu un OZN la festivitatea de premiere a Spaniei
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite