Juventus a primit înapoi cele 15 puncte de penalizare! AC Milan e în afara locurilor de Liga Campionilor

0
Publicat:

În urmă cu câteva luni, Juventus a fost sancționată cu 15 puncte de Curtea Federală Italiană, care a constatat ilegalități financiare în cadrul clubului. Clubul piemontez a făcut apel, procesul s-a mutat comisiile Comitetului Olimpic Italian (CONI). La recurs, Juve și-a primit punctele înapoi și a revenit pe locurile care asigură accesul în Liga Campionilor.

Juventus a revenit în lupta pentru calificarea în Liga Campionilor. Foto EPA EFE
Juventus a revenit în lupta pentru calificarea în Liga Campionilor. Foto EPA EFE

Datorită deciziei comisiei din cadrul CONI, Juventus are acum 59 de puncte, în loc de 44, și a urcat pe locul 3 în clasamentul din Serie A. Acum, Top 4 din campionatul Italiei este format acum din Napoli (75 de puncte), Lazio (61 de puncte), Juventus (59 de puncte) și AS Roma (56 de puncte).

Principala perdantă în acest caz este AC Milan, care a coborât în afara zonei de UEFA Champions League, pe locul cinci, cu 53 de puncte.

De ce fuseseră penalizați

Procurorii au identificat la Juventus practica “schimburilor false” de jucători: vânzări încrucișate cu alte cluburi, fără a face schimb de bani, dar care permit înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ, pentru a-l îmbunătăți. Magistraţii au cuantificat aceste câştiguri de capital “fictive” la aproximativ 155 de milioane de euro, pentru transferuri făcute în perioada 2018 - 2021. Au fost descoperite 42 de astfel de transferuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite