Halep are şansa revanşei cu Iga Swiatek  Cum s-a calificat în optimi „coşmarul“ Simonei de la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
swiatek

Simona Halep o va întâlni în optimile de la Australian Open pe Iga Swiatek, jucătoarea împotriva căreia a luat doar 3 game-uri în ultima lor partidă.

Vineri, poloneza de doar 19 ani s-a impus fără probleme, în turul trei de la Australian Open, în faţa franţuzoaicei Fiona Ferro (Franţa), locul 46 WTA, scor 6-4, 6-3, şi va fi adversara Simonei Halep, în faza următoare a competiţiei.

Primul set al meciului dintre Swiatek şi Ferro a fost unul al contrastelor. Poloneza a plecat ca din puşcă şi s-a distanţat la 3-0 cu 2 break-uri. Fiona a revenit, a trecut în avantaj, 4-3, dar nu a putut ţine ritmul cu câştigătoarea de la Roland Garros, care a luat următoarele 3 game-uri. Setul secund a fost la discreţia Igăi, care a reuşit imediat break-ul. Poloneza şi-a pierdut serviciul la 5-2, dar a reuşit imediat rebreak-ul şi a închis meciul după o oră şi 26 de minute.

Halep: "O mare provocare"

Imediat după victoria cu Veronika Kudermetova, când Swiatek încă nu începuse meciul cu Fiona Ferro Halep a fost întrebată despre o eventuală reîntâlnire cu jucătoarea din Polonia, iar românca a nu a stat mult pe gânduri. "Ar fi o mare provocare, pentru că m-a zdrobit la French Open, aşa că trebuie să fac ceva mai bine. Sunt încrezătoare, sunt aici să dau tot ce am mai bun şi o să vedem", a declarat Simona.

În octombrie 2020, în optimile de finală de la Roland Garros, Iga Swiatek a produs o mare surpriză reuşind să o elimine pe Simona Halep, după un meci fără istoric, scor 6-1, 6-2, pentru ca, în cele din urmă, puştoaica să câştige şi turneul. Anterior, cele două jucătoare se mai întâlniseră o singură dată, în 2019, în aceeaşi fază a aceleiaşi competiţii, o partidă dominată categoric de Halep, care s-a impus atunci fără probleme, scor 6-1, 6-0,

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite