CTP, exigent cu Halep: Ce a remarcat în jocul Simonei după victoria de la Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a fost încântat de victoria Simonei Halep, la Canadian Open, însă, făcând o analiză la rece, a subliniat atât plusurile, cât şi minusurile din jocul româncei.

Simona Halep (30 de ani) a revenit în Top 10 mondial, începând de astăzi, la un an după ce părăsise elita tenisului feminin. 

Graţie titlului cucerit, la Toronto, constănţeanca ocupă poziţia a 6-a în lume, înaintea turneelor de la Cincinnati (începe în această săptămână) şi US Open (29 august – 11 septembrie).

Aşadar, triumful de la Toronto a venit într-un moment foarte important pentru Halep şi a avut un efect concret asupra clasamentului ei, înaintea ultimului Grand Slam din 2022. Chiar şi aşa, în ciuda parcursului foarte bun din Canada, jocul Simonei a avut şi nişte carenţe. Despre care a vorbit Cristian Tudor Popescu, astăzi dimineaţă, într-o intervenţie la emisiunea „Ora Exactă în Sport“, difuzată de Pro Arena. Declaraţiile reputatului comentator au fost oferite de sport.ro, site-ul canalului Pro Arena.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*E o victorie importantă, pentru că Simona nu a jucat foarte bine. Pentru marii campioni, meciurile şi turneele pe care le câştigă fără să joace la nivelul maxim au un efect, de obicei, benefic. În toate meciurile, jocul ei din câmp se apropie de maxim, ia iniţiativa, nu aşteaptă greşeala adversarei. 

*Pe lângă jocul din teren, care merge bine, serviciul nu merge bine. A reuşit printr-o condiţie fizică foarte bună. Uitaţi câte duble greşeli a făcut în meciul cu Gauff, opt. Aseară, cam tot aşa, vreo şapte-opt. Asta poate să destabilizeze jucătorul grav, pentru că sunt puncte date adversarului gratis. 

*Simona a dat dovadă de o soliditate fizică excepţională. Asta se datorează lui Mouratoglou. Acest turneu, tocmai pentru că Simona l-a câştigat fără să joace la capacitate maximă, este un semn bun pentru Cincinnati şi US Open.

*Jocul Simonei e de iniţiativă, în care îşi asumă schimbul, schimbă prima direcţia. Genul ăsta de joc l-a mai avut în 2018, când a avut maximul ei din carieră. A făcut finală la Australian Open şi a câştigat la Roland Garros. Simona are nevoie de acest joc.

*Acum se duce după toate mingile şi face recuperări ca în vremurile bune. A reuşit după 6 luni cu Mouratoglou. Avea câteva meciuri bune în iarnă, apoi revenea la acest joc blocat. De un an tot aştept să facă acest joc de iniţiativă. Are 30 de ani şi nu e bine să mai joace cu schimburi lungi. Aşa ceva nu mai merge acum. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite