Craiova - Honved: Ce spune Marcel Popescu despre sancţiunile UEFA şi cum a descris atitudinea brigăzii de arbitri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al Universităţii Craiova, Marcel Popescu, a disecat la Digisport evenimentele din timpul meciului cu Honved disputat joi în Europa League.

"E o calificare cu gust amar. E o pată pe blazonul clubului. Calificarea este rezolvată, dar asemenea derapaje din tribună cu consecinţe în teren şi în zona arbitrajului nu am întâlnit. Sancţiunie sunt imparabile, nu se negociză sancţiunile. Recidiva va fi sancţionată mult mai drastic, penturu că, hai să spunem, circumstanţă atenuantă, suntem la prima abatere. De sancţiuni nu scăpăm, duritatea lor nu-mi permit să o cuantific acum. Sunt evenimente reprobabile, lucrurile scapă de sub control, te gândeşti că totul este în regulă, totul este ok şi apare o chestie din asta care te aruncă în aer. Este o lecţie, sunt deficienţe în organizare, sunt deficienţe educaţionale pentru că nu este admisibil ca la tine acasă, ai tăi să provoace o chestie de genul acesta care să fie şi o pagubă materială şi morală şi de imagine. Vinovaţii trebuie să ajungă la interdicţie. Din ce am discutat cu firma care a asigurat protecţia şi paza, deja a fost identificată persona care a aruncat petarda. Sunt 21 de camere de luat vederi (n.r. - despre persoana care a aruncat obiectul ce l-a lovit pe arbitrul de centru)", a declarat Popescu, joi seară, la Digi Sport.

El a lăudat curajul brigăzii de arbitri din Irlanda de Nord care a decis să nu opre4ască partida "Pentru mine atitudinea arbitrului... Asta înseamnă cultura britanică, respectul pentru suporteri. Brigada din Irlanda de Nord a ezitat cât a ezitat după care şi-a luat inima în dinţi, a cerut schimbarea, a intrat al patrulea şi a dat drumul la meci, considerând pe bună dreptate că nu sunt vinovaţi cei 25.000, sutele de mii care urmăresc meciul şi pentru un gest reprobabil, pentru o persoană iresponsabilă nu are rost să fie prejudiciată de bucuria succesului şi de spactacol atâta lume. Asta trebui să învăţăm şi noi, că arbitrii nu trebuie să găsească motive de a opri jocul.", a mai spus oficialul oltenilor


Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului, pe finalul meciului. Partida a fost întreruptă mai bine de 30 de minute.
 
După ce a primit îngrijiri medicale 7 minute, Hunter şi-a revenit, dar a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson.

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, joi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta. În meciul tur rezultatul a fost egal 0-0.  În următoarea fază, Craiova va evolua contra AEK Atena, la 8 şi 15 august, primul meci acasă.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite