Costin Lazăr, amendat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că i-a răspuns antrenorului Marius Şumudică în timpul amicalului de sâmbătă cu Ajax Amsterdam (scor 1-1), căpitanul giuleştenilor va fi sancţionat financiar de conducerea clubului din Grant. Şumudică nu s-a sfiit să-şi critice public jucătorii în cantonamentul din Austria. Amicalul cu Ajax a produs o nouă ruptură între el şi elevii săi.

Noul antrenor al Rapidului, Marius Şumudică, a ţinut să se impună din start în faţa jucătorilor. De aceea, fostul atacant nu a ezitat să-şi certe elevii, ba chiar să ţipe la ei încă de la primele antrenamente. Atitudinea nu a fost însă agreată de fotbalişti, unii dintre ei reacţionând nervos.

Aşa s-a întâmplat şi cu Lazăr, în timpul amicalului cu Ajax Amsterdam, scor 1-1, de sâmbătă. Introdus la pauza partidei cu olandezii, Costin Lazăr a fost scos după doar 15 minute. Nemulţumit de randamentul mijlocaşului, Şumudică l-a certat pe Costin. Vizibil iritat, jucătorul a reacţionat imediat: „Taci, mă, din gură! Nu mai ţipa la mine, lasă-mă să joc!". Uluit de reacţia internaţionalului, antrenorul a decis să-l schimbe imediat.

„Hai, Costine, vino lângă mine să-ţi spun ceva! Treci pe bancă!", a spus Şumudică. Pentru câteva clipe, Lazăr s-a făcut că nu aude, dar apoi a ieşit de pe teren. Nervozitatea lui Lazăr este pusă, de oameni din anturajul jucătorului, pe seama faptului că el n-a fost lăsat să plece de la Rapid în această vară. Încă de la sfârşitul sezonului, mijlocaşul i-a transmis patronului George Copos că vrea să se transfere, dar patronul din Giuleşti nici n-a vrut să audă de acest lucru. Conştient de greşeală, căpitanul alb-vişiniilor şi-a cerut după meci scuze: „Sper ca domnul profesor să mă ierte. I-am explicat că am avut acea ieşire deoarece eram nervos".

Tensiuni în lot

Recunoaşterea greşelii nu-l va scăpa însă de amendă pe Lazăr. „Un regulament se aplică pentru toţi jucătorii, fie că este vorba despre căpitan sau despre cel mai tânăr fotbalist al clubului. Lazăr a acumulat frustrare, tensiune, cine ştie, dar el va plăti, iar lumea trebuie să înţeleagă ce e de înţeles din gestul lui", a spus preşedintele Dinu Gheorghe.

Măsura pecuniară se va pune în aplicare, tocmai pentru ca astfel de gesturi să nu se mai repete la Rapid. Mai ales că incidentul de sâmbătă nu a fost singurul în cantonamentul din Austria. Şumudică s-a mai pus rău şi cu alţi fotbalişti. Herea, Grigorie, Roman sau Răduţă au fost făcuţi praf de tehnician pe parcursul meciurilor amicale, iar relaţia dintre antrenor şi fotbalişti s-a deteriorat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite