Cine e Ana Ivanovici, obstacolul Simonei Halep în calea semifinalelor de la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Ivanovici, numărul nouă în clasamentul WTA FOTO AFP
Ana Ivanovici, numărul nouă în clasamentul WTA FOTO AFP

După ce a eliminat-o pe nemţoaica Andrea Petkovici (17 WTA) din optimile de finală, Simona Halep pregăteşte acum meciul din următoarea fază a competiţiei, în cadrul căreia o va întâlni pe sârboaica Ana Ivanovici (9 WTA). Partida se va disputa în cursul zilei de vineri.

În vârstă de 27 de ani, Ana Ivanovici reprezintă o provocare pentru Simona Halep, în primul rând din punct de vedere fizic. La fel ca precedenta adversară a româncei, sârboaica măsoară 1.84m înălţime şi cântăreşte 69 de kilograme, faţă de Simona, care are 1.68m şi 60 de kilograme.

Cele două sportive s-au întâlnit de trei ori de-a lungul vremii, scorul fiind 2-1 în favoarea Simonei Halep: semifinalele Turneului Campioanelor de la Sofia (2013), turul doi de la Doha (2013, abandon româncă) şi sferturile turneului de la Madrid. Ana Ivanovici vine după un an excelent, în care a bifat cucerit patru turnee (Auckland, Monterrey, Birmingham şi Tokyo), fiind finalistă la Cincinnati şi Stuttgart şi semifinalistă la Roma. 

De remarcat că sârboaica are cele mai multe victorii în 2014 din circuitul profesionist feminin, 55, fiind învinsă de 15 ori. Comparativ, Simona Halep numără 43 de meciuri câştigate şi 14 pierdute.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Beijing, după ce a învins-o pe Andrea Petkovici în setul decisiv

Una caldă, alta rece: Simona Halep a renunţat la meciul de dublu de la Beijing

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite